Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in Almere? Almere heeft een groot aanbod aan sociale huurwoningen. Vrijwel elk stadsdeel biedt deze vorm van wonen aan: Haven, Poort, Stad en Buiten. Hieronder vallen verschillende typen woningen, zoals appartementen en rijtjeshuizen, in het centrum of juist in een woonwijk.

Huis kopen in Almere

Hoe, wat en waar?

In de stadsdelen maken sociale huurwoningen deel uit van elke wijk. Binnen deze wijken wordt er  afgewisseld met woningen uit de vrije sector, wat zorgt voor evenwichtige buurten. Naast de ruime keuze in typen woningen en wijken, is er ook een diversiteit aan aanbieders. Ymere, GoedeStede en De Alliantie bieden elk een eigen aanbod aan sociale huurwoningen. Wanneer je op zoek gaat naar sociale huurwoningen in Almere kun je natuurlijk de websites en/of kantoren van deze corporaties bezoeken.

Maak kennis met de woningcorporaties!


Woningnet Almere

Een inschrijving bij Woningnet Almere is noodzakelijk bij het huren van een sociale huurwoning. Op basis van inschrijftijd, en in sommige gevallen urgentie, wordt aangegeven op welke plek je staat. Hoe hoger je plek, hoe sneller jou een sociale huurwoning zal worden aangeboden. Ook verschilt de populariteit per woning soms. Zo is er veel vraag naar woningen in het centrum, maar ook in Almere Poort, vanwege de nabije ligging van Amsterdam.

Naast de benodigde inschrijving bij Woningnet Almere, zijn er nog enkele regels waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor sociale huur. Een sociale huurwoning is namelijk een woning met een rekenhuur van maximaal €710,68 per maand en niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Hiervoor zijn speciale regels opgesteld door Woningnet.

Schrijf je nu in!

Wonen aan het water centrum

 

dianawolfensergevanderhooft-mf-0497

Wachtrij: Even geduld hebben

De huurwoningen in Almere zijn erg populair. Hierdoor is er het laatste aantal jaar een wachtrij ontstaan. De mensen die zich hebben ingeschreven staan te popelen om een eigen sociale huurwoning te krijgen. Wil jij ook huren in Almere? Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij Woningnet!

Veel Almeerse inwoners wonen hier al jaren gelukkig. Je hebt hier dan ook alles! Alle voorzieningen,veel natuur, water en alles wat je maar kunt bedenken. Of je nu wil wonen aan het water, in de stad of toch liever kiest voor duurzaam wonen, het kan allemaal! Het aanbod is zo divers, dat iedereen wel een perfect huis vindt.

Toch liever een huis kopen of zelf bouwen? Dat kan! Almere is de grootste zelfbouwstad en heeft ook nog eens enorm veel koophuizen die aangeboden worden.

Wonen in Almere is erg leuk, voor jong en oud!