Het kan in AlmereWonenJe eigen huis bouwen

Almere maakt een eigen huis bouwen mogelijk, terwijl jij de regisseur bent van jouw toekomstige woning. Almere kent veel inspirerende wijken waar jij je eigen droomhuis kunt plaatsen. Nergens anders is er zoveel ruimte om jouw ontwerp te bouwen dan in Almere. Zelfbouw in Almere is kwaliteit, maatwerk en extra veel woonplezier in de grootste zelfbouwstad van Nederland!

Wat is zelfbouw in Almere?

Zelfbouw is het bouwen van jouw eigen huis waarin jij je eigen wensen en inspiratie kunt uiten. Je eigen huis bouwen is een hele belevenis en daar willen wij jou als stad graag mee helpen. Wij bieden ruimte en zorgen voor een fijne en inspirerende leefomgeving. Wacht niet langer en kom bouwen met ikbouwmijnhuisinalmere.nl.

Lees alles over zelfbouw!
Je eigen huis bouwen
 Eigen huis bouwen in Almere Noorderplassen

Wat kun je bouwen?

In Almere zijn er veel mogelijkheden als het gaat om het bouwen van woningen. Alles wat jij in gedachten hebt, kun je realiseren in de stad waar alles kan. Wij denken met je mee en willen graag jouw droom uit laten komen.

Je kunt een vrijstaand huis bouwen, maar als je meer houdt van gezelligheid kun je een rijtjeshuis bouwen! Daarnaast is het mogelijk om een 2 onder 1 kap te bouwen. Almere stimuleert bouwgroepen, waarin je samenwerkt aan één doel: het bouwen van een droomhuis!


De Kavelwinkel

In de Kavelwinkel in het stadhuis van Almere kun je terecht voor alles wat te maken heeft met zelfbouw en het kopen van een kavel. Je eigen huis bouwen is een uitdaging waar wij jou graag mee helpen. De adviseurs van de Kavelwinkel geven je graag wat houvast en advies. Heb je behoefte aan een beetje hulp? Schroom niet om contact op te nemen. Dit kan per email of je kunt een afspraak maken.

Lees meer over de Kavelwinkel
Eigen huis bouwen Kavelwinkel

 

Eigen huis bouwen Tips

Tips

Wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het bouwen van een eigen huis? Wij geven je een aantal tips over zelfbouw. Als je van plan bent om je eigen huis te bouwen, kun je deze tips zeker niet missen. Door deze tips zul je er achter komen hoe zelfbouw in elkaar zit en kun je veel gemaakte fouten voorkomen.

Lees nu onze tips!

De Kavelkaart

Wil je weten waar jij jouw eigen huis kunt bouwen? Kijk dan op de Kavelkaart van Almere. Hier vindt je alle beschikbare kavels en kun je filteren op aspecten, zoals budget, grootte en stadsdeel. Wijken zoals Vogelhorst en Overgooi bieden genoeg mogelijkheden en ruimte voor kavels. Deze kavels zijn van verschillende grootte en passend bij elk budget. Je eigen huis bouwen in Almere kan bijna overal!

 Bekijk de Kavelkaart

Lees meer verhalen over Almeerse zelfbouwers