Waarom bouwen in bouwgroepen? Samen met familie, vrienden of andere toekomstige buren een gezamenlijk huis bouwen heeft ongelofelijk veel voordelen. Samen realiseer je namelijk véél meer. Een sportruimte, zwembad, speeltuin, noem het maar op! Je vormt een bouwgroep in Almere om je gezamenlijke woondroom te realiseren. ‘’Maak het passend aan je budget’’ is hier het motto. Laat je inspireren door de prachtige wijken en werk samen met je bouwgroep aan jullie droomhuis!

Zelfbouw en bouwgroepen in Almere

Bouwgroep starten in Almere

Zowel grote als kleine initiatieven van bouwgroepen zijn van harte welkom. Heb je een plan, meld je dan bij de Kavelwinkel. Het is belangrijk dat het collectief een plan van aanpak opstelt, waarin onder andere staat om hoeveel woningen het gaat en hoe de financiën zijn geregeld. Het Plankostenfonds Almere kan bij de financiering van een collectief initiatief helpen.


Waarom een bouwgroep?

Met een bouwgroep werk je samen aan één gezamenlijk doel: Een eigen huis bouwen. Door samen te werken, kun je veel meer bereiken en wordt het bouwen van een eigen huis een stuk makkelijker. Je hoeft namelijk niet alles alleen te doen. Heb je een initiatief en zoek je nog mensen die mee willen doen met de bouwgroep? Of wil je graag aansluiten bij een bouwgroep? Neem dan eens contact op met de Kavelwinkel of mail naar info@plankostenfonds.nl.Renteloze lening voor bouwgroepen

Om bouwgroepen op weg te helpen, kan je als bouwgroep gebruik maken van het CPO plankostenfonds. Het Plankostenfonds Almere bestaat 5 jaar en heeft al diverse bouwgroepen in Almere op weg geholpen. Met dit initiatief willen de gemeente Almere en de Rabobank gezamenlijke zelfbouw stimuleren. Particulieren die samen plannen hebben voor het zelf bouwen van hun droomhuis, kunnen nu voor een deel van de plankosten een renteloze lening van het plankostenfonds krijgen. Wil je meer weten over deze renteloze lening? Bekijk dan de website van ‘’ik bouw mijn huis in Almere”.

Zelfbouw en bouwgroepen in Almere
Zelfbouw en bouwgroepen in Almere

Bouwgroepen in Almere zijn succesvol!

Binnen 5 jaar heeft het Plankostenfonds veel bouwgroepen opgezet en geholpen. Zij geven inwoners de kans om samen aan hun droom te werken. Wie wil dat nou niet? De bouwgroepen zijn erg populair. Wij merken dat de inwoners hulp nodig hebben en dat zij liever samenwerken dan alleen. Tenslotte is niet iedereen zo zelfstandig. Almere geeft jou de kans. Ben je geïnteresseerd? Wacht dan niet langer en onderneem actie door je aan te melden, met of zonder bekenden!