De nieuwbouw in Almere Haven is eindelijk weer opgestart! Almere Haven is waar het in 1976 begon. Het begin van een nieuwe stad aan het Gooimeer. In Haven overheerst het groen, waar je ook kijkt. Ooit is het groen aangelegd om de polderwind te breken en nu het volwassen is, plukken de bewoners daarvan de vruchten. Almere Haven is inmiddels ook de plek waar hedendaagse woonwensen werkelijkheid worden. Het is lang geleden dat het mogelijk was om in Almere Haven zelf nieuwbouw te bouwen, maar nu kan het weer. De nieuwe wijk De Laren is hier een goed voorbeeld van! Kijk voor meer nieuwbouw op de Funda nieuwbouwpagina.

de laren almere haven

De Laren

In de wijk De Laren bouwen Almeerders letterlijk het huis van hun dromen. De Laren is een unieke nieuwbouwwijk, precies tussen het Beginbos, het Vroege Vogelbos en het Gooimeer in. Een fraaie, groene wijk met een grote variëteit aan woningen en volop voorzieningen bij de hand. De indeling van deze wijk in Almere is aangepast aan de omgeving. Hier vind je dorpse straatjes en de woningen passen goed in het bestaande groen.

Beleef De Laren!


Voorzieningen voor nieuwbouw De Laren

Met een nieuwe supermarkt, een nieuwe school en centraal gelegen sportvoorzieningen worden de toekomstige bewoners van De Laren meteen bediend met de dagelijkse voorzieningen. De setting van de wijk is meer dan groen, omringd door kleinschalige sportvoorzieningen, gecombineerd met recreatie en volkstuinen.

Om de hoek ligt het Kromslootpark, een bijzonder natuurgebied waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. De Laren is bovendien aangesloten op doorgaande fietsroutes. Het water en de oevers van het Weerwater en het Gooimeer zijn in korte tijd te bereiken, net als de centra van Almere Haven, Poort en Stad. Deze wijk is de enige plek voor nieuwbouw in Almere Haven.

Alles binnen handbereik!

voorzieningen almere haven nieuwbouw

Nieuwbouw Almere Haven Overgooi

 

Kavelkaart almere

Zelfbouw in De Laren

Aan de rand van de wijk, aansluitend op de bestaande wijk De Velden liggen de eerste tien zelfbouwkavels. Kavels die ruimte bieden om vrijstaand te bouwen, maar een twee onder een kapwoning mag ook. Je huis zal omgeven zijn door groen en water!

In de nieuwbouwwijk wordt op verschillende manieren gewoond. Middenin het boslandschap, maar ook langs de randen van het open park. De tuinen met groene hagen als erfafscheiding en bestrating met warmbruine klinkers maken de dorpse sfeer van de straten compleet. Dit sluit aan bij de kleinschalige opzet en het dorpse karakter van Almere Haven.

Bouw je eigen huis in De Laren!