Nobelhorst is een compleet nieuwe wijk aan de oostkant van Almere. Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Zowel Almere haven, het centrum van Almere, als het Gooi zijn in 10 minuten bereikbaar met de auto. In het gezellige dorp kun je zelf je eigen droomhuis bouwen, maar ook een huis kopen of huren. Ook zijn er veel mogelijkheden om het wonen en werken te combineren. Er komen steeds meer kavels, appartementen en aankleedhuizen op de markt, dus schrijf je in voor de nieuwsbrief van Nobelhorst.

Nobelhorst

Zelf je buurt inrichten?

Nobelhorst is geen gewone wijk. Het ontstaat voor een groot deel juist door eigen initiatieven van bewoners en ondernemers. Als bewoner beslis je zelf mee hoe je je buurt kan inrichten. Dit gebeurt op een manier en schaal die nog niet eerder in Nederland is vertoond. Echt bijzonder! Woningcorporatie Ymere en de gemeente Almere zijn mede-regisseurs van deze bijzondere gebiedsontwikkeling, maar de wijk wordt gemaakt door de inwoners zelf.

Nobelhorst is echt bijzonder!


Gezellig buurtschap

Als bewoner van Nobelhorst word je lid van een buurtschap. Als lid betaal je eenmalig entreegeld en een maandelijkse bijdrage van €7,50. Deze samenwerking van de bewoners biedt de mogelijkheid om samen diensten of producten in te kopen, zoals energie, interieurinrichting, tuinmateriaal of collectieve service. Zo profiteer je gezamenlijk van financiële voordelen en kennis.

Daarnaast worden gemeentelijke taken en budgetten voor ontwerp, aanleg en beheer van de openbare ruimte overgedragen aan de het buurtschap.  De leden bepalen zelf hoe deze middelen worden besteed. Bewoners in een buurtschap krijgen hun eigen buurtkavel van ca. 1.000 m2. Hier mag je als buurt zelf een bestemming aan geven, bijvoorbeeld voor een moestuin, een kas of speelplaats.

Kom naar het gezellige Nobelhorst!

Nobelhorst buurtschuur gezellig
Nobelhorst bord

Tip: Een bezoek aan Nobelhorst is niet compleet zonder een heerlijke pannenkoek bij Smullen & Spelen!


Sfeer proeven in Nobelhorst

Wil je weten hoe het is om in Nobelhorst te wonen of te ondernemen? Kom dan een kijkje nemen. Je bent welkom in de Informatieschuur. De plek waar je alles kan vinden over Nobelhorst! Ze kunnen je daar alles vertellen over zelfbouw, kopen, huren of ondernemen in Nobelhorst. Op woensdag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en elke laatste zondag van de maand is de Informatieschuur geopend.

Een afspraak maken is niet nodig. Ook worden er elke maand rondleidingen georganiseerd. Op de website van Nobelhorst staat wanneer deze zijn. Digitaal alvast de sfeer proeven is ook mogelijk. Er is ook een blog waar je allerlei verhalen vindt over hoe het is om te wonen of ondernemen in Nobelhorst. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.


Uniek in Almere: wonen en werken op één locatie

Ben je je werkzolder of bedrijfsunit ontgroeid en is een ‘echt’ groot bedrijventerrein weer een stap te ver? Goed nieuws! In het Ambacht, een kleinschalig woon-/werkterrein aan de rand van Nobelhorst, zijn vrije woon-/werkkavels te koop. Dit terrein voor kleinschalige bedrijven grenst aan de Vinkwegbuurt en aan het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Twentsekant. Aan de randen van Het Ambacht kun je een woon/-werkhuis realiseren. Deze vrije kavels zijn er in verschillende maten.

Wat kun je bouwen in Het Ambacht?

Het Ambacht is bedoeld voor bedrijven met een lage milieubelasting/milieucategorie. Dat zijn bijvoorbeeld een kleine drukkerij, cateraar, hovenier of een installatiebedrijf. Ook kleinschalige kantoortjes, maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening zijn welkom. Het Ambacht is goed bereikbaar vanaf de A6 en de A27 en is centraal gelegen in Almere en Nederland. Deze vrije kavels zijn uniek in Almere. Hier bouw je in een landelijke en rustige omgeving je eigen woon/werk huis.

Kom wonen en werken op één locatie

nobelhorst nieuwbouw almere

Inwoners aan het woord