De WoonExpeditie is hét Almeerse informatieve woonevenement waar je alles te weten komt over nieuwbouw en zelfbouw. Almere heeft namelijk voor ieder wat wils; of je nu stads, dorps, landelijk of juist heel exclusief wil wonen! Kom tijdens de WoonExpeditie wooninspiratie opdoen, ontdek waar je kunt wonen, wat er te koop is en hoe het werkt als je zelf wilt bouwen. De WoonExpeditie start deze keer in het landelijke Almere Hout. Er is een uitgebreid programma. Wonen in Almere Hout staat voor genieten en gezelligheid. Daarom is er ook een gezellige herfstmarkt én een wijnproeverij. Tot zaterdag 14 oktober!

woonexpeditie almere

Het programma

Bezoek de Almeerse Woonmarkt, ontdek het prachtige Villapark Vogelhorst, het gezellige dorp Nobelhorst of doe een tour door Landgoed Overgooi. Daarnaast kun je ook naar de presentatie over Oosterwold en op eigen initiatief het landelijke stadsdeel beleven.


Ontdek het landelijke Almere Hout

Aan de oostkant van Almere ligt Almere Hout, een landelijk stadsdeel met een uitgebalanceerde mix van wonen, rust, ruimte en veel groen. Je woont hier midden in de natuur, omgeven door bossen, water en eindeloze poldervlaktes. De plek waar anderen heengaan in hun vrije tijd: Stadslandgoed de Kemphaan en 27-holes golfbaan Almeerderhout liggen om de hoek. De levendigheid van de stad ligt binnen handbereik. Je bent met de auto zo in het centrum, op de snelweg en in ‘t Gooi. Én…Almere Hout is volop in ontwikkeling.

WoonExpeditie Almere Hout

Woonmarkt

Almeerse Woonmarkt

Zoek je een droomhuis in Almere? Kom dan naar op de Almeerse Woonmarkt aan de Parelduikerlaan. Met een bezoek aan deze woonmarkt ben je weer helemaal op de hoogte. Op de woonmarkt vind je:

– nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels in alle stadsdelen;
sneak previews van projecten die op de markt gaan komen;
– uitgebreide informatie over nieuwbouwwijken Vogelhorst, Overgooi en Nobelhorst;
– kom alles te weten over zelfbouw in Almere;
financieel advies bij het kopen of bouwen van een huis;
– advies over duurzame en energieneutrale woonoplossingen;
– informatie over de gebiedsontwikkeling in Almere Hout.


Villapark Vogelhorst

Villapark Vogelhorst ligt in Almere Hout. Hier woon je midden in de natuur, omgeven door bossen, water en eindeloze poldervlaktes. Ultiem landelijk en voor het gevoel ver weg van de hectiek van de dag en de reuring van de stad. In Villapark Vogelhorst komen alleen maar zelfbouwkavels, vrijstaande villa’s en prachtige twee-onder-een-kapwoningen. Door de grote kavels (vanaf ca. 395 – 900 m2) is er veel privacy. Het fijne is dat er ondanks de ruime afstand tussen de huizen wel een groot saamhorigheidsgevoel onder de bewoners is.

– Ontmoet je nieuwe buren in Villapark Vogelhorst zoals Imi en haar gezin en Gerwin.
– Fiets of wandel door de prachtige lanen
– Meer weten over Villapark Vogelhorst? Bekijk de mogelijkheden op de Almeerse Woonmarkt!

Woonexpeditie Vogelhorst
Gerwin

Nobelhorst WoonExpeditieWoonExpeditie Nobelhorst buurtschuur

Nobelhorst drone


Beleef Nobelhorst

In het dorpse Nobelhorst in Almere Hout kun je wonen en ondernemen. Er komen winkels, je gaat er naar school en brengt er een bezoek aan de huisarts. Eigenlijk zoals je ook in andere buurten ziet. Toch is Nobelhorst een unieke plek. Je woont hier heerlijk rustig en vrij. Echt dorps! Met een schitterend bos naast de deur en heel veel water in de buurt kun je je hier eindeloos vermaken in de natuur.

Het aanbod van zelfbouwkavels en huizen (koop en huur) is divers. Kies het aankleedhuis dat bij je past en stem de details en indeling nog verder af op je woonwensen. Of bouw je eigen huis op een zelfbouwkavel.

Herfstmarkt met veel aanbod en gezellige activiteiten
Rondleiding door Nobelhorst
– Binnenkijken bij nieuwbouwhuizen in de Dorpshaven
–  Sneak preview van leuke nieuwe buurtjes in Nobelhorst

Locatie: Nobellaan


 

Tour door Landgoed Overgooi

Overgooi is de parel van Almere en ligt achter de dijk van het Gooimeer in Almere Haven. Een bijzondere omgeving met de allure van een landgoed. Deze exclusieve villawijk ligt aan de rand van landschapspark De Overgooischezoom. Overgooi staat bekend om haar luxe woonsfeer. Brede beklinkerde lanen, rustige woonstraten, statige bomen en exclusieve zelfgebouwde villa’s. Hier heb je alle vrijheid én ruimte om een eigen droomhuis te realiseren op kavels van maar liefst 1.500 tot 5.000 m2.

Maak een tour langs exclusieve villa’s en het landschapspark de Overgooischezoom. Het verzamelpunt van de tour is de Meentweg.
Open huis in één van de villa’s.
– Meer weten over Landgoed Overgooi? Bekijk de mogelijkheden op de Almeerse Woonmarkt.

overgooi almereOvergooi bos

Oosterwold

Het unieke Oosterwold

Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Hier wordt de gebiedsinrichting geheel aan het eigen initiatief overgelaten. Dat betekent dat iedereen op elke plek een kavel mag uitzoeken. Behalve een overzichtelijk aantal spelregels zijn er geen beperkingen wat betreft functies en kavelgroottes. Dat is uniek in Nederland. Oosterwolders bepalen niet alleen de eigen woning, maar gaan ook over wegen en paden, groen, water en de openbare ruimte. Echter, dat moeten ze allemaal zelf realiseren. Alleen of met anderen. Hoe Oosterwold er in de toekomst uitziet, weet dan ook nog niemand. Dat wordt bepaald door het eigen initiatief.

– Bezoek een presentatie over de laatste stand van zaken in Oosterwold.


Ontdek Almere Hout

Ontdek Almere Hout op eigen initiatief en maak jouw WoonExpeditie extra leuk.

– Stap in de hop on, hop off bus en rijd door de prachtige omgeving van Almere Hout.
– Er zijn gratis leenfietsen (zolang de voorraad strekt). Fiets langs de mooiste plekken en de verschillende wijken.
– Kom naar de wijnproeverij en de gezellige herfstmarkt.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE