Ondernemen in Almere

Waar kun je ondernemen?

In Almere zijn veel locaties waar jij je eigen onderneming kunt vestigen. Dit kan op één van de vele beschikbare kavels of bestaande panden. Als je een kavel wil kopen, heb je de keuze tussen kopen, huren of erfpacht. Naast de kavels zijn er veel bestaande panden met genoeg ruimte voor nieuwe ondernemers zoals jij. Er zijn meerdere bedrijventerreinen waar nog panden en kavels beschikbaar zijn.

Ondernemersplein

Heb je hulp nodig of vragen over het ondernemen in Almere? Het Ondernemersplein helpt je graag! De gemeente heeft samen met meerdere partijen het Ondernemersplein opgezet om ondernemers zoals jou te helpen. Of je nu starter bent of al jarenlang een eigen bedrijf hebt, je kunt hier altijd terecht. Het Ondernemersplein bevindt zich in het stadhuis van Almere. Je kunt hier formele registratie regelen, informatie en deskundig advies inwinnen, vragen stellen met betrekking tot vestigen en uitbreiden van je bedrijf en nog meer zaken die voor ondernemers van belang zijn.

Vereniging Bedrijfskring Almere

De Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) is één van de grootste lokale bedrijvennetwerken van Nederland met met meer dan 400 ondernemers. De kracht van de VBA is de pluriformiteit van haar leden en de mate waarin ze zich actief voor de collectieve belangen van de ondernemers inzetten. De vereniging is een afspiegeling van de economische bedrijvigheid in de stad en kent daarom een groot aantal kleine zelfstandigen. Maar het MKB en ook de grotere bedrijven zijn in evenredigheid binnen de gelederen van de VBA te vinden.