Studies in Almere

Vind de opleiding die bij jou past! Almere biedt veel mogelijkheden om jou te ontwikkelen! Bekijk nu het overzicht van alle mbo- en hbo-scholen in Almere.

Windesheim in Almere

Windesheim in Almere bevindt zich midden in het centrum van Almere. Je kunt er een breed scala aan hbo-opleidingen volgen. Vind je vier jaar studeren te lang? Dan is een tweejarige Associate degree-opleiding misschien iets voor jou. Ook voor een deeltijdstudie kun je op de hogeschool terecht. Windesheim in Almere is een kleinschalige, persoonlijke hogeschool waar beroepspraktijk centraal staat. Je werkt tijdens je studie samen met bedrijven en instellingen in de regio. Bijna de helft van je studiepunten verdien je met praktijkopdrachten en Comakerships. Dit betekent dat je je studie met een waardevol hbo-diploma én een goed gevuld CV afsluit; de beste startpositie op de arbeidsmarkt. Hogeschool Windesheim staat op een stevige tweede plaats als ‘beste grote hogeschool’ in de Keuzegids HBO 2024

Aeres Hogeschool Almere

In 2050 woont 80% van de mensen in een stad. Hoe houden we de stad leefbaar? Een uitdaging! Wanneer er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, ontstaan er steeds meer vragen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie. Er is kennis voor nodig om de groeiende steden wereldwijd leefbaar te houden. De uitdagingen liggen er, draag jij bij aan de mogelijke oplossingen? Almere is een jonge stad die volop in ontwikkeling is, net als jij! Hier vind je de groenste hogeschool van Nederland, waar samen wordt gewerkt aan jouw toekomst en de toekomst van onze planeet. De hogeschool is kleinschalig en persoonlijk en de studies richten zich op Food, Nature & Urban Green. Bij Aeres Hogeschool Almere leer je wat het betekent om écht groen te denken en te doen. We bieden diverse studies op bachelor en masterniveau.

ROC Flevoland

ROC Flevoland heeft twee vestigingen, in Almere Buiten en Almere Poort. Deze school biedt meer dan 100 verschillende opleidingen aan in diverse richtingen. Er is dus altijd een opleiding die aansluit bij jouw interesses en talenten. Jij kiest de opleiding die bij jou past en zij zorgen voor de juiste aandacht en ondersteuning. Zo worden jouw mogelijkheden vergroot voor een vervolgopleiding of voor een baan waar je blij van wordt. Studeren in Almere op mbo niveau is goed verzorgd, mede dankzij ROC Flevoland.

Aeres MBO Almere

Aeres MBO Almere is een unieke mbo school in Flevoland met mbo opleidingen die stad en natuur verbindt. Zij bieden meerdere mbo opleidingen in het groen met brede uitstroommogelijkheden. De verbinding stad en natuur komt terug binnen veel opdrachten, projecten, activiteiten en praktijklocaties van de opleidingen van Aeres mbo.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!