Almere Buiten

Almere Buiten bestaat naast het vele groen ook uit levendige buurten, waarvan een aantal met bijzondere architectuur, zoals de kleurige Regenboogbuurt en de sfeervolle Eilandenbuurt. Ook zijn hier tal van sportvoorzieningen, zoals een skatebaan, verschillende sportkooien en binnen een aantal jaar een eigen sportpark. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken met de vele speelvoorzieningen, zowel binnen als buiten. Tevens zijn er veel speelveldjes te vinden in de ruim opgezette woonwijken van Almere Buiten. Hondenliefhebbers kunnen hier heerlijk wandelen met de hond. Binnen vijf minuten sta je midden in het groen, waar je alle ruimte hebt.

Diverse buurten

Almere Buiten is heel divers. Elke buurt heeft namelijk een eigen uitstraling. Zo heb je de Regenboogbuurt die bestaat uit alle kleuren van de regenboog. Deze kleurrijke buurt maakt je vrolijk en maakt het leven een stuk levendiger! Daarnaast heb je de Eilandenbuurt. De naam voor de wijk is gekozen omdat er veel water in de wijk is. Alle straatnamen zijn dan ook namen van verschillende eilanden. Het project ‘Gewild Wonen’ in het zuidelijk deel van de wijk is een plek die veel (buitenlandse) architectuurtoeristen trekt. Er bevinden zich hier vooral mediterrane huizen in mooie kleuren met opvallende vormgeving.

Ontspannen winkelen

In het centrum van het stadsdeel Almere Buiten ligt een winkelcentrum waar je kunt ontspannen in de unieke lunchrooms en shoppen in de vele winkels. Bekijk de nieuwste woontrends in Doemere met diverse winkels op het gebied van huis en tuin. Het grootste deel van de winkels is overdekt, dus ook op een regenachtige dag kun je hier terecht. De winkels in Doemere zijn iedere zondag geopend. In het andere gedeelte van het winkelcentrum, Buitenmere, vind je ruim 100 winkels op het gebied van mode en lifestyle, maar ook banken en horeca ontbreken niet. In het centrum zitten meerdere restaurants met diverse keukens.

Prachtige natuur

In Almere Buiten ligt het unieke natuurgebied de Oostvaardersplassen, bekend van de film De Nieuwe Wildernis. De Oostvaardersplassen is een gebied van 5.600 hectare on-Nederlandse natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Riet, ruige grasvlaktes en waterplassen wisselen elkaar af. Even bijkomen en genieten van het uitzicht kun je in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Door de aanwezige verrekijkers kun je de dieren in het gebied nóg beter bekijken. Op de begane grond van het centrum kun je genieten van koffie en duurzame, groene gerechten.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!