Almere Hout

Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Dat is Almere Hout. Het gebied dankt zijn naam niet voor niets aan de vele bossen in het gebied, het is namelijk het meest landelijke stadsdeel van Almere. In Almere Hout kun je wonen in o.a. Villapark Vogelhorst, Nobelhorst of Landgoed Overgooi.

Wonen in Almere Hout


Het landelijke Almere Hout zit vol verrassingen. In de wijken Nobelhorst, Villa Vogelhorst, Landgoed Overgooi en Oosterwold is er veel ruimte om jouw woonwensen tot werkelijkheid te brengen. Er is vooral ruimte voor zelfbouw in Almere Hout. Kavels zijn er in overvloed. Naast de aanwezige kavels wordt er druk gebouwd in dit stadsdeel.

Voor de kids

In Almere Hout ligt boswachterij Almeerderhout met Stadslandgoed de Kemphaan. Dit is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk dagje uit. Het ligt niet ver buiten de stad dus je bent er zo! Er valt van alles te beleven. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen in boomtoppen en smullen van de heerlijke pannenkoeken van Dubbel-Op. Je kunt ook op pad met de boswachter of een bezoekje brengen aan de jungle. Daarnaast kun je ook nog eens struinen over de biologische boerenmarkt. Vervelen is geen optie, vies worden wel!

Nobelhorst

In Nobelhorst, een geheel nieuwe buurt, is het dorp van Almere. Hier vind je o.a. pannenkoekenrestaurant Smullen en Spelen. Kinderen kunnen zich vermaken in de grote speeltuin met een archeologische vind- en speelplaats waar de aspecten ‘leren’ en ‘spelen’ worden gecombineerd. Smullen en Spelen is een ideale stop tijdens een fietstocht door dit bosrijke gebied. Almere Hout is voorzien van het fietsknooppuntennetwerk, dus een leuke route heb je zo uitgestippeld. Je kunt voor inspiratie op de website van Visit Almere kijken. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!