Almere Stad

Almere Stad combineert de voordelen van wonen in een ruime, groene omgeving met de gemakken van de stad in de nabijheid. Hier genieten veel inwoners van een mooie mix: een goed bereikbaar en compleet centrum als hart van het stadsdeel, drie stations aan de Hanzelijn gecombineerd met ruim opgezette wijken met veel water en groen. Door de verschillende bouwperioden is een diversiteit aan wijken ontstaan, met voor elk wat wils. Van stedelijk wonen in Almere Centrum, of daar dicht tegenaan, tot ruim en rustig zelf bouwen in de Noorderplassen. De vele sportlocaties, ruime keuze uit verschillende onderwijsvormen en een groot winkelaanbod maken Almere Stad tot een complete woonplek.

Wonen in Almere Stad

Almere Stad is veelzijdig. Wonen aan het water in Noorderplassen of dichtbij het centrum, de keuze is aan jou. In Noorderplassen is het mogelijk om je eigen huis  te bouwen. Daarnaast zijn er in dit centrale stadsdeel veel nieuwbouwprojecten waar je binnenkort kunt wonen. Bekijk ook het actuele koop– of huuraanbod.

Noorderplassen

Aan de noordkant van Almere Stad vind je de Noorderplassen, een prachtig natuurgebied met mooie eilandjes. Hier kun je heerlijk picknicken, barbecueën en zwemmen. Ook zijn er vogelkijkhutten, strandjes voor een heerlijk vakantiegevoel en een watersportvereniging met restaurant en aanlegsteiger. Breng ook eens een bezoek aan restaurant Boathouse, waar je zomers op het terras heerlijk kunt genieten van de mooiste zonsondergangen en in de winter lekker warm bij de open haard zit. Of huur er een barbecuedonut voor een gezellig etentje op het water.

 

Almere Centrum

In het centrum van Almere vind je bijzondere lokale, nationale en internationale merken als Primark, Hudsons Bay, ZARA, Rituals, Bever, Superdry, en Media Markt. Met ruim vierhonderd winkels waan je je in een luxe oord met brede straten en grote, ruim opgezette winkels en gezellige speciaalzaken. De winkels in Almere Centrum zijn hier zeven dagen per week geopend. De bijzondere ontwerpen van internationale architecten als Rem Koolhaas maakt een bezoek aan het centrum meer dan waard. Naast shoppen kun je hier ook genieten van cultuur, uitgaan en horeca.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!