Sixta

Ik ben Sixta. Samen met mijn man Jermaine heb ik een energieleverend huis gebouwd in Almere. Ja, je hoort het goed. Niet energieneutraal, maar energieleverend! In mijn vrije tijd ga ik graag winkelen in het Almeerse centrum met internationale allure, een groot contrast met ons huis in bosrijke omgeving.

Wonen

Wonen in Almere is uniek, omdat je echt alles bij de hand hebt. Wij kozen voor een woning in een hele rustige omgeving, Noorderplassen-West. Ons huis staat tussen allemaal bijzondere ontwerpen, een korf van zink, een huis van spiegelglas, een huis van rubber, een oude oost-Duitse woning die een tweede kans kreeg. Al deze bijzondere woningen maken ons buurtje tot een aparte, maar heel interessante wijk. Je kijkt je ogen uit! 

We zitten aan de bosrand en genieten van de rust en ons droomhuis in de Eenvoud. Het was echter geen eenvoudige uitdaging om helemaal zelf je huis te bouwen. Omdat Jermaine en ik ook nog ons reguliere werk hadden naast de bouw was het bouwen van je eigen huis soms nog wel zwaar, dat moet je niet onderschatten. Gelukkig hebben we ons huis samen met mijn vader gebouwd en heeft hij het leeuwendeel voor zijn rekening genomen.

Zelf bouwen is vooral heel bijzonder, omdat je je huis als geen ander kent. We kennen elke schroef, elk stuk hout en elke vierkante centimeter van ons huis. Elke overwinning vierden we dan ook samen. Zo was er bier toen de schemer schakelaar het deed en aten we gevulde koek toen we warm stromend water hadden! Het is een avontuur geweest waar we met ontzettend veel trots en plezier op terugkijken.

Nu geniet ik van mijn energieleverende huis. Voor een betere wereld én voor onze eigen portemonnee. Als onze hypotheek straks afbetaald is, zitten we praktisch gratis in ons huis. We leveren zo veel elektra terug, dat we ook onze vastrecht en de kosten voor het water daarmee kunnen betalen.

Winkelen

Ik heb een aantal maanden in Amerika gewoond. Een geweldige tijd waar ik goede herinneringen aan heb. Iedere keer dat ik in Almere Centrum ben, het nieuwe gedeelte van het centrum, moet ik hieraan denken. Het centrum heeft echt een internationale look and feel. Toch shop ik het liefst bij lokale ondernemers als Kaky en Bucka Fashion. Tussen de middag waag ik een bezoekje aan The Black Cockatoo. Verder zitten wij heel graag bij Rosita’s. Altijd lekker eten en hele lieve mensen. En ik wil graag nog een keertje kijken bij het kattencafé The Coffee Cat!

Duurzaamheid

Wij hebben een hele bewuste keuze gemaakt voor een kleinere footprint met ons duurzame huis. Zo wekt ons huis haar eigen elektra en warm water op en hergebruiken we warmte op diverse manieren. Regenwater gaat naar de toiletten en de wasmachine en hebben we bewust gekozen voor zuinige apparatuur en led verlichting. We willen zo onafhankelijk mogelijk zijn en zijn daarom ook niet aangesloten op de stadsverwarming. Daarnaast hebben we de keuze gemaakt om elektrisch te rijden, we zijn vegetariërs geworden, we recyclen ons afval en delen de restjes uit de keuken met de diertjes thuis.

Ook Almere als stad is goede stappen aan het maken, bijvoorbeeld met de afvalverwerking en bewustzijn van het milieu. Ze doen het ook op een leuke manier, met bijvoorbeeld activiteiten zoals het Floriade Festival, waarin ze ook duurzame elementen borgen. Het gaat er uiteindelijk om dat je de mensen bewust maakt en kunt motiveren om keuzes te maken. Je kunt mensen niet dwingen, maar wel vragen om na te denken over de impact die ze hebben op de aardbol.

Vrije tijd

Het is bij ons thuis een echte beestenboel. We hebben inmiddels drie honden, drie katten, vier konijnen, vier chinchilla’s en nog twee kippen. In mijn vrije tijd ga ik graag met de honden lekker een stuk wandelen. Achter mijn huis heb je een speciaal losloop gebied. Als ik zin heb in een stevig ommetje dan trek ik naar het Da Vincipad zo het Pampushout in. De honden kunnen hier lekker struinen in het zwemwater. In de winter trek ik graag naar het Almeerderstrand waar de honden een heel eind vooruit rennen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!