Informatie over het Coronavirus en de maatregelen in Almere vind je hier.

Wonen aan het water

Vrijwel in heel Almere zijn vele mogelijkheden om te wonen aan het water! Of je nu kiest voor wonen in het centrum, Noorderplassen of Almere Poort; Met een tuin aan het water, ruimte voor een boot of een heuze woonboot, alles is mogelijk. Ontdek het zelf!

Weerwater

Wanneer je een paar stappen buiten het Almeerse winkelcentrum zet, kom je al snel in aanraking met het Weerwater. Vele renners en wandelaars maken dankbaar gebruik van ‘het rondje Weerwater’. De bootjes en eendjes die hun weg vinden over het water, stuntende waterskiërs en binnen een paar jaar de Floriade. Stel je nu eens voor om permanent dit uitzicht vanuit huis te hebben! Langs bijna het hele rondje wordt gewoond. De boulevardflats in Stedenwijk, de appartementen vanuit de skyline of de flats aan de Fellinilaan in Filmwijk. Al deze locaties bieden een prachtige kijk over het Weerwater.

Wonen met een boot

Vele woningen in Almere bieden de ruimte voor een boot. De wijk Noorderplassen in Almere Stad biedt vele mogelijkheden voor het combineren van het wonen aan het water en het hebben van een boot. Het is er dan ook altijd een drukke bedoening van Almeerders die al varend hun weg vinden tussen de prachtige huizen en stukken natuur. Er zijn zelfs eilanden in Noorderplassen West, wat het woonplezier echt een extra dimensie geeft. 

Naast Noorderplassen biedt ook het centrum, Almere Buiten, Almere Poort en natuurlijk Almere Haven genoeg ruimte om jouw watervervoer te parkeren. Daarnaast wordt er in deze gebieden veel aan watersport gedaan.