Duurzaam wonen

Wil je duurzaam wonen? In Almere zijn meerdere woonprojecten waar jij terecht kunt. Verspreid door de hele stad zijn er projecten waar duurzaam en 'groen' centraal staan. Denk aan Oosterwold, De Buitenkans en Larense Veld. Met de Floriade in het vooruitzicht wordt duurzaamheid één van de belangrijke pijlers van Almere.

Oosterwold

Oosterwold, het landschap van initiatieven, is uniek in Nederland. Je bouwt hier je eigen huis dat helemaal zelfvoorzienend is. Zo ben je verantwoordelijk voor waterbeheer, afvalwaterverwerking en energievoorziening. En dat gebeurt zo veel mogelijk duurzaam. In Oosterwold is ruimte voor woon- en werkmilieus, landbouw, bedrijvigheid, recreatie en voorzieningen.

De Buitenkans

De Buitenkans in Almere Buiten is één van de bijzondere wijken. Het is begonnen als een droom, door een klein enthousiast groepje mensen. Sinds 2005 is de bijzondere wijk gerealiseerd en is het inmiddels volledig gegroeid tot een echte wijk. De Buitenkans is een volledig ecologische wijk waar geen énkel huis hetzelfde is. Voor de huizen is gebruikgemaakt van bijzondere materialen, zoals een sedumdak, een zonneboiler en daarnaast rijden er ook geen auto’s door de wijk.

De Buitenkans is een gezellige buurt waar je tegelijkertijd geniet van vriendelijke buurtbewoners, maar ook van een oase aan rust en groen.

Larense Veld

De Larense Veld is een nieuwe wijk in Almere Haven. Alle woningen zijn gasloos en energieneutraal en zijn voorzien van een lucht-water-warmtepomp en zonnepanelen. Verder zijn de woningen onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruikgemaakt van duurzame materialen, die lang meegaan en zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!