Maxime

Ik ben Maxime. Ik ben de trotse eigenaar van Neighbours Kitchen, het eerste eetcafétje van Nobelhorst waar ik met alle liefde lokale en biologische gerechten serveer. Ik woon erboven, maar daar zal je mij in mijn vrije tijd weinig vinden, want ik ben heel graag buiten aan het skeeleren. Of ik ben in Amsterdam om ’s avonds weer terug te keren naar mooi Nobelhorst. Mijn dorp in de stad.

Wonen

Tot mijn 10e woonde ik met mijn ouders in Amsterdam-Noord. Zij zijn vanwege mij naar het groene en ruimtelijke Almere gegaan. Inmiddels heb ik mijn plekje gevonden in Nobelhorst. 50 m2, twee kamers, helemaal van mezelf. De wijk sprak me meteen aan. Duurzaam, energiek, midden in het groen en er is veel ruimte voor initiatieven van eigen buurtbewoners. Nobelhorst is ontstaan vanuit een ideologie; mensen weer contact laten maken met elkaar ondanks ze in een stad wonen. Mensen willen meer terug naar de basis, meer groen en meer activiteit binnen hun woonwijk. 

Ik vind het vooral tof om een sociale spil te zijn in het geheel. Ik wil mensen in contact brengen met elkaar tijdens leuke events, lekker informeel, laid-back, drankje erbij. Ik wil echt bouwen aan een community. Dat ik hier ook de kans kreeg om onder mijn woning een werelds eetcafé te openen, is een droom die ik al heel lang wilde verwezenlijken. Wonen is Almere is heerlijk!

Ondernemen

Neighbours Kitchen is met crowdfunding werkelijkheid geworden. Ik ben barista en het leek me fantastisch als ik het eerste wereldse dorpscafé van Nobelhorst zou openen. Inmiddels staan we met de lunchroom op een enorme crossroad en krijgen we best veel aanbiedingen binnen ons netwerk.

We hebben een buurtfunctie, maar 80 procent van onze klanten komt van buiten het dorp en zelfs van buiten Almere. Onze lunchroom zou je ook zomaar in Amsterdam- Oost of -Noord kunnen vinden. Het is een urban concept, een plantaardige keuken met verschillende wereldse authentieke gerechten met een twist, het persoonlijk en knus. Iedereen is welkom. Ook de vleeseter die eerst een beetje vreemd op kijkt, die zal ik nooit vermoeien met waar ik zo overtuigd van ben, die krijgt gewoon lekker appeltaart en koffie en wellicht dat ik later dan nog subtiel breng waarom we nu plantaardig eten verkopen. Mensen delen echt hun enthousiasme over onze plek en zo wordt de familie steeds groter.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik buiten. Ik ben gek op hardlopen en skeeleren. Dat kan overal in de mooie natuur van Almere. En hier rondom Nobelhorst kan ik alle kanten uit. Zo kan ik op de Kemphaan, onwijs suf, uren tussen de geiten zitten. Wegdromen bij woonwijk de Buitenkans in Almere Buiten is af en toe een uitje. Dat zijn van die projecten met een wauw-factor; 'kun je dit werkelijk vinden in Almere, wat een verademing'. Ook kom ik soms meerdere keren per maand bij het restaurant Pulcinella in Almere Haven. Dat is een plek met een ziel. Goed eten, geweldig team, knusse setting, geen poeha; echt heerlijk.

Binnen zijn is verder niet echt aan mij besteed, behalve als ik kook. Uitgebreid nieuwe gerechten proberen, nieuwe samenstellingen proeven. Als vegetariër vind ik het belangrijk om smaakvolle en nieuwe gerechten te ontdekken die ik ook op het menu kan zetten van het eetcafé. 

Duurzaamheid

Nobelhorst ligt midden in het groen en dat inspireert de bewoners. Zo zijn er moestuintjes en hebben veel woningen een zonnepaneel. Er worden hier veel duurzame huizen gebouwd. In Nobelhorst heerst bovendien het algehele gevoel dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor onze leefomgeving. Mijn eetcafé is mijn bijdrage aan het duurzame karakter. Ik wil heel graag een inspiratie zijn voor anderen. Al mijn meubels zijn ook gerecycled. En verkoop ik eerlijke en goede gerechten gemaakt met regionale producten bijvoorbeeld van de Boerenmarkt op de Kemphaan of van Ecoplaza in Almere Centrum.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!