Wonen in Almere

De woningcorporaties in Almere (Ymere, GoedeStede, De Alliantie bieden kamers en woningen aan). De meeste woonruimtes liggen in het centrum van Almere, op loopafstand van Windesheim Flevoland en Aeres Hogeschool. Andere belangrijke voorzieningen zoals, winkels, kroegen en het station liggen ook heel dichtbij. Wil je weten hoe het werkt en wanneer je in aanmerking komt? Lees dan verder. 

Een kamer of woning huren

Als je een kamer (onzelfstandige woonruimte) huurt, deel je met andere studenten de keuken, toilet en badkamer. Er is vaak een gezamenlijke woonkamer. Ook zijn er zelfstandige woningen. Dit zijn normale woningen, maar worden speciaal voor studenten gereserveerd. Het is ook mogelijk om samen te wonen. Voorwaarde hierbij is dat jij én je huisgenoot beiden voltijd studeren aan een hbo opleiding in Almere.

De kamers/woningen variëren in grootte en huurprijs. Let hierbij ook op de servicekosten. Ben je jonger dan 23 jaar, vraag dan huurtoeslag aan als de (reken)huur lager is dan € 452,20, (peildatum 1/1/2023). Dit geldt niet als je een kamer huurt. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag dien je een voordeur te hebben.

Zelfstandige woningen

De beschikbare woningen worden staan op WoningNet. Om in aanmerking te komen, moet je ingeschreven staan én reageren op de woningen. Studentenwoningen worden met voorrang verhuurd aan studenten die ingeschreven staan bij een mbo-, hbo-, of universitaire opleiding van een Almeerse onderwijsinstelling. Als er meerdere kandidaten voor een kamer of woning zijn, wordt de rangorde bepaald op basis van de inschrijftijd bij Woningnet. Als er hiervoor onvoldoende gegadigden zijn, komen Almeerse studenten van mbo-, hbo- en wo-instellingen elders in Nederland in aanmerking. Voor zelfstandige woningen bestaat een wachttijd. Kijk op www.woningnet.nl voor de recente inschrijfdata.

Kamers

Kamers worden rechtstreeks door corporaties toegewezen en niet via WoningNet. Kamers aan de Dichterhof worden door Ymere rechtstreeks toegewezen. Goede Stede probeert leegkomende kamers in eerste instantie via coöptatie te verhuren. Dit betekent dat de huidige huurder van een kamer een nieuwe bewoner mag voordragen. Als dit geen nieuwe huurder oplevert, wordt de kamers alsnog aan andere studenten aangeboden. Belangstellenden schrijven zich ook rechtstreeks in bij GoedeStede voor een kamer. Neem voor verdere informatie over de beschikbaarheid en toewijzing van de kamers, etc. contact op met de drie Almeerse corporaties: www.ymere.nlwww.goedestede.nl of www.de-alliantie.nl. Een deel van het aanbod is ook te zien op www.kameralmere.nlwww.kamers.nl en www.kamernet.nl.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!