Oosterwold

Bouwen wat je zelf wil, op een locatie naar keuze. Een groot stuk grond en zelf de gebiedsinrichting bepalen. De omvang van de bebouwing is vrij, evenals de functie. Je kunt er een woonhuis opzetten, maar ook een bedrijf, winkel een school of een zorgboerderij. Ook functies die veel ruimte vragen zijn mogelijk: een kwekerij, een camping, een bos voor houtproductie, noem maar op. Echt buiten wonen, in de zekerheid dat de omgeving groen is en groen blijft. Dat kan in Oosterwold. Het is de ultieme vorm van zelfbouw.

Zelfbouw in Oosterwold

Het is voorlopig nog even zoeken naar waar Oosterwold precies ligt. Voor een buitenstaander is het misschien niet meer dan een aaneenschakeling van akkers her en der omlijst door bospercelen. We hebben ook geen plaatjes om te laten zien hoe Oosterwold er uit gaat zien, want dat weten we alleen in grote lijnen: een groen woon- werk-, en recreatief landschap met, akkers, moestuinen, fruitgaarden, plantages, bossen, water en tuinen.

De initiatiefnemers gaan ook over wegen, paden, water en de openbare ruimte. Dat doen ze alleen of samen met anderen. Behalve een overzichtelijk aantal ontwikkelregels zijn er weinig beperkingen. Dit is uniek in Nederland en ver daarbuiten.

Interesse?

Geïnteresseerd in Oosterwold? Het handboek Oosterwold neemt je stap voor stap mee van idee naar eigen kavel. Omdat de kavels in Oosterwold op een bijzondere manier tot stand komen, worden ze niet via de Kavelwinkel verkocht. Geïnteresseerden kunnen een via de website ‘Maak Oosterwold’ een intakeformulier invullen en mailen. De volgende stap is een kennismakingsgesprek met de gebiedsregisseur. De uitvoeringsorganisatie van Oosterwold is gevestigd in het stadhuis van Almere.
Telefoon: (036) 527 75 28 (ma t/m do 08.30 tot 16.30 uur)
E- mail: oosterwold@almere.nl

Breng een bezoek aan Oosterwold

Nieuwsgierig geworden naar Oosterwold? De bouw van dit prachtige gebied is nu een aantal jaren gaande en er staan al verschijnende woningen, bedrijven een mooie initiatieven. Maak een wandeling door groen aangelegde wandelpaden, bezoek de fruitboer of koop eieren langs de weg! Elke zaterdagochtend is er ook een Boerenmarkt op Stadslandgoed de Kemphaan, waar ook diverse producten en groenten worden verkocht wat is verbouwd in Oosterworld. Interesse? Bekijk de website van Visit Almere.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!