Ik ben Helga. Ik woon sinds 2014 in Almere. Ik ben nu mijn eigen kavel aan het ontwerpen. Oosterwold is de plek waar we gaan bouwen. Almere is de stad waar ik de ruimte krijg om creatief aan de slag te gaan en ik mijn kinderen kan laten opgroeien in de natuur.

Wonen

Even een terugblik op 2014. We woonden in Amsterdam, 4-hoog en naast het Westerpark. Met 2 kleine kinderen verlangden we naar rust en ruimte. Er was altijd die droom om als Pippi Langkous te wonen, inclusief paard. Onmogelijk natuurlijk… We keken verder en met toeval stuitten we op Duin. Dat alleen wonen beviel heel goed, vooral de ruimte en het zien groeien van de wijk. Heel bijzonder. Door deze goede ervaring begon het bij ons alweer te kriebelen toen we wat hoorden over bouwen in Oosterwold. Daar waren we gelijk over uit. ‘Dit is hét!’ Dat was écht pionieren. We kozen voor DUIN, maar heb die droom toen niet kunnen loslaten. Toch was het even later zo ver. We krijgen nu ons eigen stuk grond en mogen zelf bepalen hoe we dat helemaal gaan inrichten, zo zelfvoorzienend mogelijk, met je eigen boomgaard en geteelde groente en fruit. Een huis neerzetten hoe jij dat wil. Iets wat je zelf heb gecreëerd.

Vrije tijd

Ik houd van Kundalini yoga en ik rijd paard. Ik bezoek graag het theater als Vis á Vis of KAF en ga graag uit eten bij Steel Creek of Harbor House. Ik kijk ernaar uit om nieuwe plekken en tentjes in Oosterwold te gaan ontdekken. Het project DUIN was nieuw en zorgde voor een gemoedelijke sfeer waar veel mensen wat aan elkaar vragen en hulp zoeken bij elkaar, omdat alles nieuw is. Omdat Almere vrij nieuw was heb ik veel tips van mijn buren meegekregen! De ideale zomerdag begint voor mij op het Almeerderstrand waar onze hond Billie helemaal los kan gaan. Ook zoek ik graag met de kinderen de Kemphaan op. Almere Jungle blijft ons maar verbazen. Voor een leuk avondje uit gaan we naar de bioscoop in Almere Centrum.

Werk

Weet je wat ik nou echt leuk vind? Huizen inrichten! Ik ben dagelijks bezig met creëren, want ik werk als art director en grafisch vormgever. Ook ontwerpen en het ontwerpen van het land. Waar ik vroeger tekeningen maakte van mijn toekomstige droomhuis met stallen, mag ik nu mijn eigen kavel ontwerpen. Ik ben er maanden mee bezig geweest, maar het resultaat mag er wezen. Een gelijkvloerse schuurwoning met veel licht, natuurlijke materialen én een veranda. Dat laatste was een eis van mijn man. We kunnen dan naar binnen en naar buiten, in de zomer of in de winter. Dus die komt er.

Onderwijs

Ik heb 15 jaar in Amsterdam gewoond. Heerlijk. Lekker uit eten gaan, stappen bij Paradiso. Maar nu we kinderen hebben, willen we rust, ruimte en de natuur. En een benedenwoning! Enig idee wat een gedoe het is om met twee kleine kinderen zo’n steile Amsterdamse trap op en af te moeten? In Duin woonden we heel dicht bij het strand en het bos. Die stadsfiets is inmiddels dus ingeruild voor een exemplaar waarmee we lekker de natuur in kunnen en van de schone lucht kunnen genieten. Ik ben blij hoe mijn kinderen hier in Almere zo in de rust en natuur kunnen opgroeien. Over het onderwijs ben ik ook zeer tevreden. Je kan in Almere echt naar iets op zoek gaan wat bij jouw kind past. Toen we gingen verhuizen hoorden we iets over de Vrije school en de antroposofische achtergrond. Daar zijn we niet mee opgegroeid, maar we hadden wel het gevoel dat het bij ons allen zou passen. Toen we een stap in de school zetten voelde het als een warm bad. Ik ben heel blij en dankbaar dat inmiddels nu onze kinderen daar terecht kunnen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!