Basisonderwijs

Ben jij op zoek naar de beste basisschool voor jouw kind? In een grote stad als Almere is het aanbod van onderwijs erg groot. Er zijn veel verschillende basisscholen in Almere, zowel openbare als bijzondere scholen. Zo zijn er basisscholen met verschillende onderwijstheorieën, zoals Jenaplan, Dalton en Montessori. Almere heeft ook brede scholen die het onderwijs combineren met kinderopvang, zorg, welzijn, sport en cultuur. Er is altijd wel een geschikte school voor jouw kind.

Openbare basisscholen Almere

Openbare scholen zijn voor iedereen toegankelijk. Kinderen worden op deze scholen niet overtuigd van een bepaald geloof of godsdienst. Als je wil dat je kind niet gelooft, is het vanzelfsprekend dat je kiest voor een openbare basisschool. Er zijn veel openbare basisscholen in Almere, wat betekent dat één van deze scholen ongetwijfeld vlakbij jullie huis is.

Bijzondere basisscholen Almere

Bij bijzondere basisscholen worden de lessen gegeven vanuit een bepaalde geloofsovertuiging of godsdienst. Zo zijn er bijvoorbeeld protestants-christelijke, rooms-katholieke, islamitische, hindoeïstische en vrijescholen. Als je wil dat jouw kind gelovig wordt opgevoed, is het verstandig om een bijzondere school te kiezen met een passend geloof. Almere is multicultureel, wat betekent dat voor ieder geloof genoeg scholen zijn. Het is namelijk belangrijk om je kind een goede opvoeding te geven en een basisschool speelt hierin een grote rol.

Basisonderwijs in Almere

Wil je weten of er een basisschool bij jou in de buurt is? Er is een overzicht met alle basisscholen in Almere. Zo kun je in één oogopslag zien waar de basisscholen in Almere zich bevinden. Je zult zien dat de stad rijk is aan scholen waar jouw kind een belangrijke fase in zijn of haar leven zal doormaken. Wil je weten hoe inwoners de basisscholen in Almere ervaren? Bekijk dan de interviews. Succes met jouw zoektocht naar de juiste school!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!