Wikihouse de Stripmaker

In 2017 is het Woningbouwatelier met een doe-het-zelf-woningexperiment op De Stripmaker in Almere Buiten gestart Een fijne betaalbare woning waarbij de bewoners graag zelf de handen uit de mouwen hebben gestoken. De Stripmaker ligt gelegen aan het groenste gedeelte van Almere Buiten, namelijk naast de Oostvaardersplassen. Het experiment is in de afrondende fase, aanmelden voor een WikiHouse is niet meer mogelijk.

Kant en klaar bouwpakket

WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. De volumes van de woningen liggen vast, maar in de ontwerpsessies met de architect kun je wel zelf met behulp van ontwerpregels de plattegrond en gevelindeling bepalen. 

Woningontwerp klaar? 

Een computergestuurde frees freest alle houten plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Samen vormen deze het bouwpakket voor het casco van je woning. Aansluitingen en verbindingen zijn zo eenvoudig mogelijk ontworpen. 

Meer weten? Bekijk de website van WikiHouse de Stripmaker of kom langs op de Floriade om daar het WikiHouse op Flevo Campus te bekijken.

Maak kennis - Bekijk de verhalen van de zelfbouwers

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!