Amal

Ik ben Amal. Ik woon en werk in Almere. Almere geeft mij als initiator en vernieuwer heel veel mogelijkheden. Zoals het samenbrengen van mensen die wat aan elkaar kunnen hebben. Of een creatieve en kunstzinnige omgeving. Almere past bij mij.

Werken

Toen ik in Almere kwam wonen viel mij direct op dat mensen elkaar nodig hebben. Er zijn mensen die zich eenzaam voelen en die behoefte hebben om elkaar te ontmoeten, om samen iets op te bouwen. Zo ben ik de Stichting Inspiratie Inc. begonnen. Inmiddels hebben we twee locaties waar iedereen gewoon komt binnenlopen. Daar ontmoet je mensen met allerlei verschillende verhalen en culturen van alle leeftijden. Zo werken we ook in BuurTTownen, waar veel mensen leren over zelf eten kweken en tuinieren. Door het laagdrempelig te houden leren we ook mensen met een klein budget hoe zij een gezonde levensstijl kunnen aanhouden. Ik wil daarmee graag informele zorg met formele zorg verbinden. Het leerzaam en informatief houden, maar ook de betrokkenen laten weten dat wij gezinnen kunnen helpen en begeleiden.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd werk ik ook veel. Dat komt vooral doordat ik mijn werk heel leuk vind. Ik ben nu bezig met een samenwerking tussen Floriade, Aeres hogeschool en de universiteit van Wageningen. Dit project leidt tot een ware wereldkeuken. Gewoon internationaal concept, lekker in de stad. Het gaat hierbij niet om gastvrij zijn, maar om gastvriendelijkheid. Ik wil dat echt iedereen hier terecht kan, waar je ook vandaan komt. Zo wordt er rekening gehouden met halal, koosjer, vegetariërs en veganisten. Ik wil dat iedereen zijn religieuze voorkeur kan uitspreken. Het traject ‘forestgardentable’ past door de internationale toegankelijkheid echt bij zo’n moderne stad als Almere. Dat maakt me enorm trots op mijn eigen stad!

Ontdekken

Ik ga graag de dialoog aan. Ik vind het belangrijk dat Almeerders elkaar ontmoeten en elkaars verhaal horen. Bij een van mijn projecten ontmoeten medewerkers van bedrijven mensen die in een asielzoekerscentrum wonen. Ze doen samen iets creatiefs en luisteren ondertussen naar elkaars verhalen. Dat zijn indrukwekkende ontmoetingen.

Wonen

Recent zijn wij verhuisd naar Oosterwold. Een enorm gaaf en bijzonder gebied. Naast het moeten, gaat het ook om mogen. Alles moet je zelf bouwen, maar je heb de mogelijkheid om zelf aan te geven hoe je dit wilt doen. Iedereen heeft daar zijn eigen manieren voor en zo leer je ontzettend veel van je buurtbewoners. Ieder mens draagt daarin bij met zijn eigen kennis en talent. In Oosterwold heb ik de ruimte om mijn eigen voedsel te kweken. In mijn vrije tijd ontmoet ik ook mijn vrienden hier en kook ik iets lekkers voor ze met producten uit eigen tuin. Als ik in de stad ben drink ik graag wat bij The Black Cockatoo. Een mooi initiatief waar heerlijke én eerlijke veganistische en vegetarische gerechten worden aangeboden. Ik hoop dat er meer van zulke tentjes komen in Almere!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!