Jacqueline

Ik ben Jacqueline. Ik woon en werk in Almere. In deze groene stad werk ik als stadsboerin. Niet alleen voor werk, maar ook thuis in Oosterwold. Daar verbouw ik ook mijn eigen groente. Dat doe ik samen met veel meer mensen uit mijn buurt. Ik lever een bijdrage aan een groener Almere. In 2014 heb ik een Groene Speld gehad voor de Kindertuinen die ik heb opgericht!

Wonen

In 2016 trokken we naar Oosterwold, een heel bijzonder stukje Almere. Hier kregen ik en mijn groene vingers de kans om zelf iets te bouwen en zelfvoorzienend te zijn. Ik kan elke dag wel tuinieren, al het groen om mij heen geeft mij energie! Niet alleen jij, maar ook je buren zijn zelfvoorzienend. Dat verbindt elkaar al gauw en er ontstaan bijzondere vriendschappen. Ik zelf, maar zowat heel Oosterwold verbouwt groente. Heb ik groente over? Kom maar halen, dan maken we gezellig een praatje. In Oosterwold heb je samen met andere bewoners veel inspraak op hoe je het hebben wilt. Zo is de straatopbouw lekker dorps gehouden.

Werken

Ik ben initiatiefneemster van Kindertuinen Almere. Bij het Odeon zijn we een groene broedplaats. Ook zijn we nu aan het kijken of we het veld naast de studentenwoningen in Almere Centrum met wat groen kunnen opfleuren. Dat kan wel een boost gebruiken! Een bollenboer, vlindertuin of plek voor initiatieven voor compost… verzin het maar! Ik vind het ook heel leuk om kinderen kennis te leren maken met het groen. Zo hebben we met een school in Filmwijk 70 kinderen aan het tuinieren gezet. Alles maken ze mee. Van het planten van het zaadje in de grond tot het kweken en het oogstproces. Ik vind het belangrijk dat komende generaties aandacht hebben voor de natuur en er ook respectvol mee leren omgaan. Ik hoop nog veel van dit soort projecten mee te mogen maken!

Winkelen

Iedere woensdag ga ik winkelen. Kaas halen doe ik in Almere Haven, bij de Kaasmakerij. Die hebben echt verstand van zaken. Ook kom ik hier graag voor Bax Schoenen. Wil ik even relaxen, dan bezoek ik de nieuwe bibliotheek. Nouja, relaxen, eigenlijk ontmoet ik hier altijd hele bijzondere mensen! Een mooie netwerklocatie dus. Daar schuin tegenover zit Café op 2. Er worden veel evenementen georganiseerd, maar ik kom hier eigenlijk altijd voor de goede koffie.

Growing Green

Als mensen vragen wat ik doe in het dagelijks leven, dan antwoord ik dat ik stadsboerin ben. Ik houd van het verbouwen van planten en groenten. Dat mijn projecten tot zo’n succes zijn verlopen had ik niet durven dromen! Met de komst van Floriade krijg ik ook meer opdrachten. Er is in het algemeen veel vraag naar groen. Ieder jaar staan we op de Esplanade met workshops voor kinderen over boter, kruiden en bloemetjes. Nou, de kinderdagverblijven stormen op ons af hoor. Ontzettend gaaf om nieuwe generaties wat bij te leren over ‘groen’ eten!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!