Ilse

Ik ben Ilse. Ik woon met mijn gezin in Almere Stad. Mijn thrillers schrijf ik in de huiskamer, op ons balkon of ergens in een leuk café in de stad.

Ondernemen

Schrijven is mijn grote passie. Mijn thrillers vind je overal in Nederland, maar stiekem is het toch het leukst om ze in winkels in Almere te zien liggen. Bijvoorbeeld bij boekhandel Stumpel in Almere Stad. In hun coffeeshop Boek & Boon zit ik regelmatig te schrijven. Andere favoriete schrijfplekken zijn Van der Valk en De Beren.

Voor de nieuwe bibliotheek presenteer ik een programma waarin ik collega-schrijvers interview. We werken hiervoor samen met het CPNB: de instantie die alle landelijke boekenevents organiseert zoals De Boekenweek, De Kinderboekenweek en de Spannende Boekenweken. Heel leuk dat op deze manier topschrijvers naar Almere komen!

De fictieschrijvers van Almere hebben een goed contact met elkaar. Via onze whatsappgroep houden we elkaar op de hoogte.

Vrije tijd

Op mijn vrije dag maak ik graag een fietstocht met mijn dochter. We gaan dan bijvoorbeeld naar de kinderboerderij in het Den Uylpark of trappen naar de schaapskooi in het Vroege Vogelbos in Almere Haven. Bijzondere plekken omdat mijn man (architect Bas ten Brinke) deze gebouwen heeft ontworpen. Onze dochter is vooral dol op de dieren.

Ook vind ik het leuk om met onze hond Dunya te wandelen. We wonen vlak naast het Lumièrepark dus daar zijn we vaak te vinden. Uit eten gaan we het liefst bij Bij Brons. Sinds kort sport ik bij de Mix.

Wonen

We wonen in de Filmwijk. Ideaal gelegen, omdat ik graag in het stadscentrum te vinden ben en toch ook van de natuur kan genieten bij het Weerwater. Almere is de achtste stad van Nederland, maar doet soms nog steeds provinciaals aan. In de toekomst gaat dat zeker veranderen. Nog tien jaar en heel Nederland wil hier wonen. Let maar op!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!