Brigitte

Ik ben Brigitte. Ik woon ruim 20 jaar in Almere. In een huis met een rood puntdak, dicht bij het centrum. In deze stad werk ik en spendeer ik mijn vrije tijd. De zomer is mijn favoriet. Dan vind je me op het Almeerderstrand. Zon en water om de hoek, wat wil je nog meer?

Wonen

Toen mijn man een baan in Amsterdam kreeg aangeboden, moesten we vanuit Zwolle verhuizen. Maar waarheen? Amsterdam? Daar wilden we onze kinderen niet opvoeden. We hadden wel in Almere rondgekeken, maar zagen niets wat ons beviel. “Jullie kijken verkeerd,” riepen vrienden van ons. “Elke wijk is hier anders. Ga eens een keer kijken in Filmwijk.” Amper een maand later kochten we hier een huis. Een traditionele woning met een rood puntdak. Ideaal gelegen in het hart van Nederland én in het hart van de stad. Ik zou Almere echt aanraden. Met vrienden bezoek ik Almere Centrum. Oh, en de Kemphaan mag je zeker niet overslaan! De biologische boerenmarkt zal de bezoeker op een zaterdagochtend in Almere wel echt verrassen.

Werken

Ik werk als servicemedewerker bij Bouwmaat. Een groothandel voor vakmannen, en dat is te zien hoor! Ik heb hier een super leuke tijd en het werk is ontzettend afwisselend. Het is echt een mannenwereld met al die bouwvakkers. Wel grappig dat juist ons team voor de helft uit vrouwen bestaat. Met iedereen kan ik wel een praatje maken. Ik lach me wat af!

Vrije tijd

Op een mooie zomerse dag stappen mijn man en ik op de fiets en zitten we zo op het Almeerderstrand. Even doortrappen, maar dan heb je ook wat! Koelbox mee, flesje rosé open en een spannende thriller in mijn hand… Het is er heerlijk liggen en bij afloop doen we een drankje bij Poortdok. Ook trekken we graag naar Almere Haven. Meestal strijken we daar neer bij De Jutter. Als je er zelf komt zul je al snel zien wat ik bedoel. Een heerlijk terras waar je de hele middag samen kunt kletsen en genieten van een bittergarnituur. Almere biedt voldoende plekjes om lekker je weekend door te komen. Eigenlijk geniet ik net zo goed in mijn eigen tuin. In de zomerdagen gaan we daar lekker barbecueën. In de avond bezoeken we soms een voorstelling bij Kunstlinie Almere Flevoland. De schouwburg heeft altijd wel een leuk programma.

Sporten

Naast al die leuke tentjes bezoeken sport ik ook wat af hoor! Dan ben ik in de sportschool De Mix te vinden. Ik volg daar al een aantal jaren in de Burn lessen en val in als de instructeurs op vakantie zijn. Sportief bezig zijn geeft mij een fijn gevoel. En dan kan ik ook lekker socializen! Na de les drinken we vaak een bakje koffie aan de bar.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!