Maarten

Ik ben Maarten. Ik woon en onderneem in Almere. In deze stad woon ik al 25 jaar in hetzelfde huis, vlakbij het water en bos. Als ik niet in mijn eigen fotostudio ben of op pad ga voor een klus buiten de deur, fiets ik graag of ik ga naar de buitensauna Thermen La Mer.

Wonen

Almere was destijds dé kans om voor een redelijke prijs een goed huis te kopen. Waterwijk was een bewuste en uitstekende keuze, want we hebben het hier nu nog steeds naar ons zin. Binnen 400 meter ben ik vanuit mijn huis bij het groen, de dokter, water, winkels en kan ik mijn boodschappen doen. Dat maakt echt het plaatje compleet. Het is allemaal zo dichtbij. We rollen onze kano zo de tuin uit naar de Leeghwaterplas of we wandelen naar het Verzetsbos, dat ligt om de hoek. Daar organiseerden we vroeger speurtochten met de verjaardagen van de kinderen. We zijn geen types die elke dag bij de buren op de koffie zitten, maar in onze wijk wordt altijd hartelijk gegroet.

Ondernemen

Omdat het in Nederland niet vaak mooi weer is, en een fotograaf dus ook binnen aan het werk moet kunnen, besloot ik op zoek te gaan naar een eigen fotostudio. Al snel kreeg ik de kans om een deel van Drukkerij Teewes te huren en daar mijn studio te bouwen. Teewes had nog meer ruimte voor ondernemers en al snel werd Media Plaza gestart. Een samenwerking tussen – inmiddels – acht creatieve ZZP’ers. Buiten dat het gezellig is, geldt ook de gunfactor. En dat geeft een gigantische energieboost. Ondernemen doe ik ook graag buiten. Dan ga ik met mijn camera op pad. In de lente leg ik graag de tulpenvelden vast of trek ik naar het windmolenpark toe aan de dijk.

Sporten

Zodra het weer en het werk het toelaat, spring ik op mijn racefiets. Mijn zoon of de jongens met wie ik ‘s winters schaats, gaan met me mee. Gezellig, maar we trappen natuurlijk wel behoorlijk door. De Almeerse fietspaden zijn kaarsrecht en volledig afgeschermd van het autoverkeer, dus het enige waar je voor op moet passen, zijn honden, loslopende konijnen en ganzen. Soms fiets ik een rondje van 60 kilometer en ben ik halverwege nog niemand tegengekomen. Dat is pas echt vrijheid. Richting Lelystad en Nijkerk heb je altijd wind mee. Terug over Bunschoten en ons rondje zit er weer op. Er vindt zoveel verandering plaats in Almere. Wat het leuk maakt is om die verandering ook vast te leggen. Je ontdekt ook door opdrachten weer nieuwe plekken om te fotograferen.

Vrije tijd

Om te ontsnappen aan ons werk prikken mijn vrouw en ik af en toe een dag waarop we een groot kruis in onze agenda zetten. Op zulke dagen komen we tot rust in sauna Thermen la Mer in Haven. Relaxed liggen op de weiden, een massage, sapje of dobberen in het zwembad. Ik ben een echt buitenmens dus vooral de buitensauna vind ik heerlijk. De sauna wisselen we wel eens af met een ijsje halen bij Mariola waar je keuze hebt uit heel veel lekkere en bijzondere ijssmaken. Nemen we wat langer de tijd, dan bestellen we een uitgebreide lunch op het terras van de Jutter.

Als we naar de stad gaan proberen we nog wat laatste zonnestralen mee te pakken op het terras van ANNO op de Grote Markt.  Als het wat minder lekker weer is, drink ik graag koffie in de koffiehoek Boek & Boon van Stumpel, wat een leuk concept is dat geworden zeg. Zo zie je maar, je kunt in Almere alles bedenken en uitvoeren. Almere staat open voor ontdekkingen. Kom het maar eens uitproberen!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!