René

Ik ben René. Ik woon en onderneem in Almere. Omdat ik in 1987 een architectuurwedstrijd won, woon ik nu in een zelfontworpen en grotendeels zelfbouwhuis. Almere is dan ook de stad waar ik mijn architectenbureau heb en waar gebouwen staan naar mijn hand. Als ik niet bezig ben met ontwerpen, zeil ik of wandel ik in het bos.

Wonen

In 1982 schreef de gemeente een architectuurwedstrijd uit. Ongewoon wonen. Daar moest en zal ik aan meedoen! Mijn project De Fantasie werd al snel een toeristische trekpleister en daardoor mochten de huizen blijven staan. In ’87 won ik met de wedstrijd Ongewoon wonen in één van de nog vrije kavels. Sindsdien wonen wij daarom in Almere. In een zelfontworpen en grotendeels zelfgebouwd huis. Heel bijzonder!

Werken

In 2004 kregen we de kans het pand van de buren te kopen. Ideaal, want dan konden we in het ene pand wonen en in het andere werken. Het huis van de buren hebben we gesloopt en vervangen door een nieuwe droomvilla waar we nu in wonen. In onze vroegere woning zit nu ons architectenbureau. Almere is ideaal door haar centrale ligging in Nederland. En De Fantasie is natuurlijk een bijzondere en inspirerende wijk om in te werken. Voor mijn vak doe ik op allerlei manieren inspiratie op. Af en toe spreek ik af met collega's uit Almere. En als er een opening is van een tentoonstelling of een interessante lezing zien we elkaar ook. Samen met het vak bezig zijn op een hoger niveau, ieder vanuit zijn eigen invalshoek werkt goed voor mij!

Ondernemen

Op dit moment zijn we een wereldpaviljoen aan het ontwerpen voor de Floriade 2022. Het project wordt in 3D geprint met beton. Ik hou van techniek en experimenteren en bedenken van innovaties om de mogelijkheden op te zoeken en tot het randje te gaan zoals bij de Wave in het stadscentrum. Ik vind het belangrijk om mij als architect te blijven ontwikkelen. Wat ik nog graag zou willen realiseren? Voor de Prijsvraag: Rondje Weerwater ontwierp ik De Weerwaterkapel. Tussen het ziekenhuis en het stadhuis: Een plek om te trouwen en om te rouwen. Een functie die in het centrum nog ontbreekt.

Vrije tijd

Als ik mijn hoofd wil leegmaken, wil ik naar buiten, het liefst het water op! Zeilen is een passie van ons. Onze boot ligt in Lelystad. Soms leggen we aan in Marina Muiderzand om lekker te lunchen bij HarborHouse. Maar vaker gaan we de andere kant op. Dan kiezen wij het ruime sop. In één dag zeilen we naar de Waddeneilanden. Prachtig! Bij huis hebben we een kano. Door de grachten Almere verkennen is een hele mooie belevenis. Je ziet dan Almere van een hele andere kant. Er zijn zoveel mooie plekjes om aan te leggen zoals in het Beatrixpark.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!