Jeroen

Ik ben Jeroen. Als ik tijdens mijn werk vanuit de lucht mijn dorp voorbij zie komen, maakt dat mij altijd weer even trots en kan ik niet wachten om weer naar Nobelhorst toe te gaan. Dat dorpse gevoel biedt mij gezelligheid én ontspanning. In Almere Centrum bezoek ik mijn vaste adressen en maak graag een mooie wandeling bij de Oostvaardersplassen. Een contrast kun je het noemen, vind je niet?

Wonen

In ’84 kwam ik met mijn ouders in de Molenbuurt wonen, wat een grote, kale zandvlakte was! Je had daar toen alleen nog met een speeltuin en een middelbare school te maken. Verder niets! Ik ging even terug in de tijd toen ik mijn huis liet bouwen in Nobelhorst, maar ook daar staat nu een volledig dorp. Wat ik zo leuk vind aan zelfbouw, is dat je het volledig naar eigen wens kunt inrichten. De klinkerstoepjes, ouderwetse lantaarns en de knusse straten… kom zelf eens kijken en ik weet zeker dat je er genoeg inspiratie op zal doen. Wat ik ook helemaal bij het imago van Almere vind passen is de Floriade. Die levert echt een positieve bijdrage voor de stad. Ik denk dat de bezoeker zich nog meer over het groen hier in Almere zal verbazen!

Winkelen

Ik ben vaak in Almere Stad te vinden en heb daar vaste adresjes waar ik graag langskom. Bij Drewes kun je terecht voor heerlijke koffie. Ook zal je na hun advies nooit meer op dezelfde manier thee drinken! Die expertise van personeel vind ik erg belangrijk. Bij Rituals neem ik een gezichtsbehandeling. De winkels in België zijn een aanwinst voor de stad hoor! Lekker een koffie of ijsje bij IJspressi, ik hou ervan.

Uitgaan

Almere is een stad van rap en hiphop. Zelf ben ik echter fan van klassieke muziek. KAF biedt een ruime programmering. En ga eens naar het Almere Haven Festival! Oh, ik baal altijd echt als het niet lukt om er heen te gaan. De openluchtconcerten zijn een ware sensatie om mee te maken. Als steward heb je het altijd niet voor het kiezen wanneer je wilt werken. Al heb ik wel ontzettend veel plezier in mijn werk hoor! Soms kruist de vliegroute met mijn eigen dorpje Nobelhorst. Dan kan ik vol trots precies aan mijn collega’s aanwijzen waar ik woon!

Vrije tijd

Met mijn werk ben ik natuurlijk altijd in een kleine ruimte te vinden die vol zit met mensen. Heel leuk, maar in mijn vrije tijd heb ik dan wel extra behoefte aan rust! Het bos is hier praktisch mijn achtertuin. Daar maak ik graag een lange wandeling. In Almere Hout zie je de vossen over de weg schieten. En als je goed oplet, kun je nog wat reeën zien huppelen! Als ik de pas erin heb, loop ik op zaterdag door naar Stadslandgoed de Kemphaan. Daar haal ik wel eens verse producten op de markt: een perfecte basis voor een heerlijk avondmaal. Als ik geen zin heb om te koken, zit ik graag aan het water op het terras bij De Jutter of Boathouse. Ook kan ik van het uitzicht genieten bij Poortdok en HarborHouse. En dat is ook weer zo’n andere omgeving dan Nobelhorst. Ik geniet van de variatie!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!