Imi

Ik ben Imi en ik woon met mijn gezin in Vogelhorst in Almere Hout. Almere is de stad waar wij voor kozen. Wij wonen hier lekker rustig en de natuur is altijd dichtbij. Kortom, één van de mooiste plekjes van de stad.

Wonen

We hebben beiden al eens eerder in Almere gewoond. Toen we vanuit Italië weer terug naar Nederland trokken kochten we ons eerste huis in de Eilandenbuurt in Almere Buiten. Een prachtige plek om te wonen, maar na de geboorte van ons eerste kind wilden we graag groter wonen. We fietsen veel en op die manier zie je veel van Almere. Zo fietsten we wel eens door Vogelhorst, Almere Hout en dan zei Thomas wijzend naar één van de huizen “je zal maar in zo’n huis wonen”. En nu wonen we in dát huis!

Hoe groot de stad ook is, Almere is soms best klein. Ook in Vogelhorst kennen veel mensen elkaar. De wijk is ruim opgezet, met ieder zijn bijzondere bouwproject. Bewoners hebben steeds meer inspraak en dat maakt het wonen én bouwen in Almere wel heel bijzonder. Toch zijn er nog steeds mensen die aan mij vragen of wonen in Almere niet saai is. ‘’Zo’n stad met alleen maar nieuwbouw en geen groen?’’ GEEN GROEN?! In Vogelhorst woon je aan het bos, bij het water en praktisch op het platteland. Er zijn ontzettend veel natuurgebieden, parken en stadsstranden in Almere. Bovendien worden er veel opgravingen gedaan in en rondom Almere en dat maakt het voor ons onderwijzers ook heel leuk. Nee hoor, ik neem het dus altijd op voor Almere!

Sporten

Zowel mijn man als ik hebben beide een goede balans gevonden tussen tijd met de kids spenderen en sporten. Zodra je al op de fiets zit merk je dat je vanuit Almere eigenlijk wel alle kanten op kan. Door Oosterwold langs de Groene Kathedraal, de Almeerse Berg in het Cirkelbos, een rondje Weerwater en door naar Amsterdam of het Gooi ontdekken. Naast wielrennen krijg ik ook ontzettend veel energie van crossfit. Dat doe ik bij Pro actief in Almere Buiten. Nu ik mijn man heb aangestoken trainen we ook vanuit huis. Gewoon lekker in de tuin!

Vrije tijd

Op 5 minuten afstand is bij ons Stadslandgoed de Kemphaan. Luca heeft een abonnement bij Dierenpark Almere Jungle. Ook als het slecht weer is ben je daar binnen no-time in tropische sferen. In de kas zijn er vissen, schildpadden, stokstaartjes en er komt steeds meer bij. Telkens als we komen is er weer iets nieuws te zien. We drinken graag een kopje koffie in de kas, het is zo’n fijne plek. Zomers heb je er ook verschillende evenementen op Stadslandgoed de Kemphaan, zo hebben Luca en ik deze zomer mee gedaan aan de KinderMudRun. Lekker vies worden ook al is het koud. Zo leuk om te doen! Met de hele familie doen we aan de Family Relay mee die jaarlijks in het centrum wordt gehouden. Ook rond de Almere City Run hangt een leuke sfeer. Eén van mijn favorieten is toch wel de Nobelrun. Heerlijk zo dicht bij huis! Alle vriendjes van mijn kinderen op school komen we daar tegen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!