Bauke

Ik ben Bauke. Ik woon alweer 29 jaar in Almere en woon hier echt midden in het groen. Dat pure gevoel vind ik ook terug bij de ondernemers op de Buitenvaart, waar ik met liefde geteelde verse groenten en fruit haal. Almere is modern en internationaal, maar biedt toch rust. Een mooie combinatie.

Wonen

Ik woon nu 17 jaar in Almere Buiten. Het is een onderdeel van de stad maar het voelt als een dorp. Ik ken de winkeliers hier en zij kennen mij, en dat spreekt mij erg aan. Ook voelt het niet als een grote stad omdat ik aan de buitenrand woon. Op slechts vijf minuten afstand van de Oostvaardersplassen. Wanneer ik om me heen kijk zie ik alleen maar groen. Ik vind het landelijk, het is lekker rustig en toch heerlijk centraal. Ook kom ik graag in Nobelhorst. Dat is echt een dorp binnen de stad. Het heeft een heel speciale vibe, door de verhalen waarmee elk deel van dit gebied een andere bouwvorm en fictieve historie heeft meegekregen.

Recreatie

Almere is heel rijk aan recreatiemogelijkheden. Dat is fantastisch, je kunt eindeloos fietsen en wandelen. Je bent als fietser erg veilig door de gescheiden fietspaden. Een bijzondere plek vind ik de Noorderplassen en Lepelaarplassen, daar zou echt iedereen eens een kijkje moeten nemen. Deze liggen richting de stad en hier heb ik voor het eerst lepelaars en ijsvogels gezien. Waar het bos en water samenkomen zijn prachtige dieren te zien, en grazen er onder andere Schotse Hooglanders, waar wij mee werken. Daar kun je een stuk wandelen en toch voelen dat je alleen op de wereld bent, en dat is in een stad heel bijzonder.

Growing Green

Als je tussen de Noorderplassen en de Lepelaarsplassen fietst, dan fiets je dwars door de natuur. Deze plek is een pareltje. Je fietst tussen de koeien en uiteindelijk kom je uit op de dijk. Dankzij het wandelen en fietsen ontdek ik steeds meer nieuwe stukken. Ondanks dat wij hier al zo lang wonen, komen wij steeds meer nieuwe dingen tegen. Het Weerwater is ook zo leuk, vooral bij het in aanbouw zijnde gebied van de Floriade. Als je daar bent, heb je niet het gevoel dat je de in de stad bent. Ondanks dat je aan de overkant van het water de skyline ziet.

Ondernemen

In 2016 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Vleesch&Co. Hiermee lever ik lokaal natuurvlees van runderen en lammeren die in natuurgebieden in Almere grazen, o.a. het Kromslootpark en het gebied achter de olifanten op de kruising A6 en A27. Daardoor heb ik mijn netwerk binnen Almere en Flevoland supersnel vergroot, en ben ik zeer actief als bestuurslid van Flevo Food. We werken hard om meer gezond en lekker lokaal voedsel beschikbaar te maken voor de geïnteresseerde consument. Zo is een gedeelte van het verkrijgbare eten op het Lowlands festival dit jaar met lokale ingrediënten bereid. Mijn werk wordt binnen de gemeente gewaardeerd, want ik ben er zelfs tot Growing Green Speld drager voor benoemd.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!