Shirwani

Ik ben Shirwani. Ik woon en werk in Almere. In deze stad woon ik heel prettig met mijn twee kinderen en man in een kinderrijke buurt en ook nog eens op fietsafstand van mijn werk. Als ik niet aan het werk ben, vind je me in de sportschool waar ik me erg thuis voel of – het liefst in de avond – met mijn zoon lekker een drankje doen met mijn partner in het centrum van Almere Stad.

Wonen

De Oostvaardersbuurt is een leuke, kinderrijke buurt. Helemaal geschikt voor ons gezin. Ik laat mijn zonen Etienne en Justin opgroeien in omgeving waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Omdat Almere zo’n jonge stad is wonen er veel kinderen. Dat zie je terug in het recreatieaanbod. Er is genoeg keuze uit scholen en er worden veel sportactiviteiten gehouden. Een middagje centrum of lekker een wandeling door het bos: ik word keer op keer weer verrast door de veelzijdigheid van Almere.

 Op vrije dagen stappen we graag op de fiets en rijden we naar het Oostvaardersbos. Dan komen we wilde paarden tegen en allerlei natuurlijke speelplekken. Andere dagen pakken we vanaf station Oostvaarders de trein naar station Almere Centrum. Voor een leuk moeder-zoon moment gaan we s’avonds naar de bioscoop, een stukje fietsen en trakteren we onszelf op de terugweg bij Paul’s ijs in Almere Buiten. Een plek waar ik zelf graag heenga is het Yakult Havenkom Concert tijdens het Almere Haven Festival. Het gratis klassieke openluchtconcert en de sfeer zijn uniek en gezellig.

Werken

Ik werk als senior corporate communicatie professional bij Yakult. Weet je waarom dit Japanse bedrijf haar Europese hoofdkantoor in Almere gevestigd heeft? Vanwege de hoge kwaliteit van het Almeerse water! Dat heeft nauwelijks bewerking nodig. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen. Daar vertellen we tijdens onze gratis rondleidingen graag alles over. Wat ik leuk vind aan werken bij Yakult is dat het een internationale omgeving is en tegelijk aanvoelt als een familiebedrijf. De voertaal is Engels en mijn collega’s komen overal vandaan. Maar ondertussen is het mooi wel op fietsafstand!  

Winkelen

Eerlijk gezegd vind ik het centrum van Almere Stad het mooist als het donker is. Dan heb je van die bijzondere lichtprojecties op de grond en komt de architectuur pas echt goed tot haar recht. Overdag ben je meer gefocust op de winkels natuurlijk. Mijn favoriete adresjes zijn Hudson Bay, Zara en Rituals waar ik altijd aardig geholpen word. Wanneer ik winkel ga ik snel op de automatische piloot. Ik ben heel praktisch en weet precies wat ik nodig heb.

Sport

De Mix is één van de betere sportscholen die ik tot nu toe in mijn leven ben tegengekomen. Ik sport daar nu al meer dan 10 jaar! De leden zijn heel divers en dat maakt de school laagdrempelig. Je kunt er fanatiek fitnessen, maar zelf volg ik alleen maar klasjes. Bijvoorbeeld XCO, waarbij je alle oefeningen doet met een buis gevuld met grit, of de body pump; fitness op muziek waarbij je in één uur je hele lichaam traint. Zwaar, maar wel effectief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!