Zonnewijk

Zonnewijk is de beroemde buurt van de serie Nieuwe Buren. De wijk is onderdeel van het Almeerse Filmwijk in Almere Stad. Nieuwe buren is een Nederlandse dramaserie van RTL, gebaseerd op het boek van Saskia Noort uit 2006. Bekende acteurs zoals Katja Schuurman, Thijs Römer, Fedja van Huêt en Anneke Blok hebben het boek tot werkelijkheid gebracht.

Zonnewijk

De wijk waar de serie wordt opgenomen is gelegen in Filmwijk Almere. Almeerders hebben hun huis tijdelijk op moeten geven voor de opnames. Gelukkig ligt het Van der Valk Hotel Almere vlak naast de mooie wijk en konden zij zonder problemen opgevangen worden. De hofje met de ruime huizen is erg bekend geworden dankzij de Nederlandse televisieserie.

Filmwijk

Filmwijk is een wijk in de Nederlandse stad Almere, gelegen in het stadsdeel Almere Stad. De woningen in deze wijk zijn voornamelijk tussen 1992 en 1996 gebouwd. De Filmwijk is ongeveer 600 meter breed en en 2.500 meter lang. De wijk ligt aan het Weerwater en grenst aan Almere Centrum. De straten en parken in Filmwijk zijn vernoemd naar personen en begrippen uit de filmindustrie. Dit zijn vooral beroemde acteurs en filmmakers.

Wonen in Almere

In Almere kun je wonen zoals jij dat wilt, in een huis dat één op één bij jou past. Want wonen in Almere is zo divers als de stad zelf. Je kunt kiezen om een eigen huis bouwen, je kunt een woning huren of je kunt een bestaand huis te kopen. In deze jonge stad zijn de bestaande koopwoningen sowieso niet ouder dan 40 jaar en veelal goed onderhouden. Benieuwd? Lees meer over wonen in de jongste stad van Nederland.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!