Het zijn drie behoorlijk verschillende mannen, maar tegelijkertijd hebben ze enorm veel gemene delers. De belangrijkste daarvan: het zijn alle drie enorme liefhebbers van de triathlonsport, ze groeiden alle drie op met die voorliefde en ze werden alle drie al snel getrokken door het organisatorische aspect van een triathlon. Inmiddels voeren Jort Vlam, Richard Belderok en Jefry Visser al bijna tien jaar de leiding over een uitgebreid team dat jaarlijks Challenge Almere-Amsterdam organiseert en dat doen ze met passie. Heel veel passie zelfs.

Ieder jaar zoeken we naar manieren om onze wedstrijd te verbeteren

Want dat is wat je wil; je wil dat atleten genieten van Challenge Almere-Amsterdam en niet alleen een toffe, maar ook een onvergetelijke dag beleven. Zij zijn een jaar, soms zelfs langer, aan het trainen voor die ene dag. Alles moet dan dus ook kloppen op die dag. Qua conditie moeten ze dat zelf regelen en iets als het weer hebben wij natuurlijk niet in de hand, maar voor de rest kunnen we een heleboel betekenen. En natuurlijk willen we ook voor toeschouwers en publiek een onvergetelijke dag creëren."

Sinds Vlam, Belderok en Visser het stokje overnamen van de vorige organisatoren en de wedstrijd veranderde van Holland Triathlon in Challenge Almere-Amsterdam, zit het evenement flink in de lift. Een stijgende lijn werd gevonden en inmiddels staan er jaarlijks rond de vierduizend atleten aan de start, doen atleten uit zo'n vijftig tot zestig verschillende landen mee en sinds vorig jaar is de wedstrijd één van de snelste races ter wereld. "Dat was zó geweldig. Die dag leek alles te kloppen. We hadden een aantal van de beste atleten ter wereld aan de start, het weer was perfect en de sfeer was, ondanks een aantal toen nog geldende COVID-maatregelen, geweldig. Het ene na het andere parcoursrecord werd gebroken. Als organisator ben je dan natuurlijk aan het genieten. Het emotioneerde ons om al die atleten zo blij over de finish te zien komen."

Die emotie is zo gek ook niet, want Vlam, Belderok en Visser werken het hele jaar en meer dan regelmatig het klokje rond, om van Challenge Almere-Amsterdam een succes te maken. Persoonlijke opofferingen werden gedaan, zowel qua tijd als financieel, om de wedstrijd ook in lastige jaren doorgang te kunnen laten vinden en met als doel de wedstrijd te krijgen waar 'ie nu ongeveer staat. "Dat is niet altijd makkelijk geweest, maar twijfels hebben we nooit gehad. Deze wedstrijd zit zo verankerd in de stad, is er onlosmakelijk mee verbonden, en is simpelweg veel te mooi om te moeten missen. We kijken uit naar de volgende veertig jaar aan Challenge Almere-Amsterdam historie."

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!