Al jaren had toptriatleet Evert Scheltinga één doel. Het was, om het maar even zo te zeggen, een man met een missie; hij wilde dolgraag onder de magische grens van acht uur finishen op een triathlon over de klassieke afstand. Dat dit in 2021 uitgerekend in Almere en dus in eigen land gebeurde, was onbeschrijflijk mooi en een jongensdroom die uitkwam. "Ik eindigde in een gigantische flow."

Om die 'gigantische flow' te bereiken moest Scheltinga overigens wel een bijzonder knappe prestatie leveren, want tijdens het Wereldkampioenschap finishte hij na 7:49:33 uur; niet alleen ruim onder die acht uur maar ook nog eens ruim sneller dan het Nederlands record dat toen al meer dan twintig jaar in de boeken stond. "Het is mijn mooiste herinnering aan Almere. De wedstrijd verliep in het begin vrij moeizaam, maar ik kwam er steeds beter in en eindigde in een gigantische flow, waarin ik kon blijven gaan.

Om uiteindelijk te finishen in een nieuw Nederlands record van 7:49 uur, had ik echt niet durven dromen." Scheltinga werd met die tijd overigens ook vierde op het Wereldkampioenschap

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!