Huren in Almere

Ben je benieuwd naar huurwoningen in Almere? Voor zowel de huurwoningen in de vrije sector als de sociale huurwoningen in Almere is het aanbod divers. In elk stadsdeel is het mogelijk om een woning te huren die past bij jouw wensen. Ga nu op zoek naar jouw droomhuis met behulp van Almere Woont of Funda of laat jezelf informeren over de huurwoningen in Almere!

Waar kun je huren?

Almere kent een breed aanbod. Dus of je nu in het centrum wil wonen, vlakbij een park of aan het water, het kan allemaal! Almere kent veel verschillende wijken met ieder een eigen uitstraling en sfeer. De Regenboogbuurt bestaat bijvoorbeeld uit vrolijke kleuren, terwijl DUIN vooral bestaat uit natuur als water en duinen. Graag geven wij jou meer informatie over de huurwoningen in Almere. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je zo snel mogelijk in te schrijven op Woningnet.

Huren in Almere

Een prachtig droomhuis, de mooie omgevingen en de ruime voorzieningen zijn de perfecte combinatie van jouw nieuwe leefomgeving. Op de Funda huurpagina kun je alle huurwoningen in Almere vinden met behulp van de handige zoekmachine. Je kunt filteren op prijs, grootte, ligging en nog veel meer! De kans is groot dat jij jouw ideale woning vindt. Je kunt namelijk al jouw woonwensen selecteren, zodat je de huurwoningen kunt aanpassen hoe jij dat wil. Start nu jouw zoektocht naar jouw perfecte huis!

Vrije sector

Huurwoningen in de vrije sector in Almere worden door veel partijen aangeboden. Naast Funda hebben ook Jaap, Niki, Pararius en Huurwoningen een aanbod in de vrije sector. Vandaar dat dit aanbod erg gevarieerd is, van appartement tot rijtjeswoning en van twee-onder-een-kap tot penthouse. Natuurlijk varieert de huurprijs dan ook. Voor ieder budget is er wel een leuk huisje waar jij kunt wonen.

Woningnet

Op Woningnet kun je je inschrijven voor een huurwoning in Almere. Voor de woningen in de vrije sector geldt geen verplichte aanmelding op Woningnet, voor sociale huur wel. Als je je inschrijft kom je op een wachtlijst terecht. Op basis van inschrijftijd, en in sommige gevallen urgentie, wordt aangegeven op welke plek je staat. Hoe hoger je plek, hoe sneller jou een sociale huurwoning zal worden aangeboden. Ook verschilt de populariteit per woning soms. Zo is er veel vraag naar woningen in het centrum, maar ook in Almere Poort, vanwege de nabije ligging van Amsterdam.

Lees meer

Sociale huurwoning

In de stadsdelen maken sociale huurwoningen deel uit van elke wijk. Binnen deze wijken wordt er  afgewisseld met woningen uit de vrije sector, wat zorgt voor evenwichtige buurten. Naast de ruime keuze in typen woningen en wijken, is er ook een diversiteit aan aanbieders. Ymere, GoedeStede en De Alliantie bieden elk een eigen aanbod aan sociale huurwoningen. Wanneer je op zoek gaat naar sociale huurwoningen in Almere kun je natuurlijk de websites en/of kantoren van deze corporaties bezoeken.

Wachtrij: Even geduld hebben

De huurwoningen in Almere zijn erg populair. Hierdoor is er het laatste aantal jaar een wachtrij ontstaan. De mensen die zich hebben ingeschreven staan te popelen om een eigen sociale huurwoning te krijgen. Wil jij ook huren in Almere? Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij Woningnet!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!