Arnold

Ik ben Arnold. Vanuit Groningen ben ik speciaal naar Almere gekomen om in het Flevoziekenhuis te mogen werken. In mijn vrije tijd spot ik vogels in de Oostvaardersplassen en dans wat af met mijn vrouw bij Salsaventura. Een goede zaterdagmiddag spendeer ik het liefst op het water, waar we met een sloep en wat vrienden eilandjes hoppen en de dag afsluiten bij De Jutter in Almere Haven. In de zomer leer ik op het Gooimeer zelfs zeilen van mijn eigen kinderen. Hoe leuk is dat?!

Werken

Ik werk al jaren bij het Flevoziekenhuis. Almere is vernieuwend en modern. Samen met mijn collega’s proberen wij ook innovatief te zijn. We streven altijd naar verbetering. Ik ben trots op dat wij in Almere thuiszorg aan ouderen geven en de zelfstandigheid onder de patiënten aanmoedigen. De lijnen proberen we zo kort mogelijk te houden. Door middel van een netwerk waar huisartsen en nefrologen problemen over patiënten met nierschade kunnen bespreken, schakelen we heel snel. Telenefrologie noemen we dat! Daarnaast vind ik het belangrijk om de kwaliteit van het leven van de Almeerders in kaart te brengen. Door het verzamelen van deze informatie kan ik de patiënt maximaal ondersteunen. Deze baan verveelt mij nooit!

Onderwijs

Ik mag mijzelf een trotse vader noemen van drie zoons. Er zitten er nog twee op de middelbare school Helen Parkhurst. In Almere vind je een mooie multiculturele samenleving waar je kennismaakt met verschillende culturen. Op deze school mag iedereen zichzelf zijn en leren ze allemaal hun eigen keuze maken. De oudste studeert nu aan de Kunstacademie in Utrecht, maar die woont gewoon lekker thuis. Vanuit daar kan hij aan zijn eigen filmbedrijf werken, wat hij op Helen Parkhurst heeft geïnitieerd. De afstand naar Utrecht is toch goed te doen vanuit Almere. De middelste ziet zichzelf wel in Delft studeren. Of dat vanuit huis gaat weet ik nog niet!

Uitgaan

Als we met het gezin een dag vrij hebben, wonen we wel eens een voorstelling in KAF bij. Eten in sfeer doen we op het Belfortplein en we zijn altijd wel in voor een avondje film kijken in Kinepolis. Wil je écht een goed toneelstuk zien? Ga dan eens naar de voorstellingen van Vis à Vis! Humoristisch en heel bijzonder. De gezelligheid zoek ik op het Almere Haven Festival. De concerten zijn betoverend, er is veel reuring op straat en er is voldoende keuze uit lokale hapjes die worden geserveerd. Voor ontspanning en rust bezoek ik de Oostvaardersplassen. Op zaterdagochtend doe ik daar een cursus vogels spotten. Je zult versteld staan wat voor mooie vogels en andere dieren ik elke week tegenkom!

Sport

Mijn kinderen vinden zeilen helemaal te gek. In Almere Haven bij Haddock huren we af en toe een bootje en dan gaan we het Gooimeer verkennen. Leuk om van mijn eigen kids te leren hoe je moet zeilen! En andersom merk ik dat mijn vrouw en ik hen ook stimuleer met de salsa-cursus die we volgen bij Salsaventura in Almere Buiten. Dat doen we samen met een ander stel vrienden. Daar hangt een leuke sfeer en ontmoet ik nieuwe mensen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!