Bas

Ik ben Bas. Ik werk voor Media Info Groep, een specialist in het monitoren van media. In de ochtend fiets ik naar werk en in de middag ontdek ik graag nieuwe concepten in het centrum van Almere. Het weekend luid ik met mijn collega’s op vrijdagmiddag in op de Grote Markt. Een feestje pak ik bij De Meester. Wie weet zie ik je daar!

Werken

In het bedrijfsleven merk ik dat Almeerders lekker direct zijn in hun communicatie, daar hou ik wel van. Ze nemen geen blad voor de mond en zijn ondernemend ingesteld. Almeerders willen elkaar graag helpen. Behalve dat ik het leuk vind om met mijn stadsgenoten te werken, is het heerlijk om in je eigen stad te werken. Alles is lekker dichtbij. Ik ga op de fiets naar mijn werk en in mijn lunchpauze haast ik mij naar The Black Cockatoo, een toffe vegan lunchroom.

Leuk om te ontdekken wat voor alternatieven er tegenwoordig voor vlees zijn! Bij mooi weer pak ik op de vrijdagmiddag nog een terrasje met mijn collega’s op de Grote Markt. De waanzinnige combinatie tussen de rust en ruimte van een dorp met de faciliteiten van een stad maakt Almere heel bijzonder. Ik ben een gekscherend Almere fan. Dat is ook deels te danken aan de op-een-na-favoriete voetbalclub Almere City FC.

Vrije tijd

Iedere week openen er weer nieuwe, spannende winkels, restaurantjes of barretjes. Zoek je een leuke tussenstop als je Nobelhorst aan het ontdekken bent? Waag dan eens een bezoekje aan Neighbours Kitchen van Maxime! Zij bereid de lekkerste gerechten zonder dierlijke producten. Voor authentieke Spaanse tapas kun je mij vinden bij Bodega Dos Amigos in Almere Haven. Een drankje na het eten doe ik bij Nul36. Voor écht een goede cocktail moet je naar FINN. Als ik zin heb ik speciaal bier, zit ik graag bij Lou Streetfood. Daar is de bierkaart echt gigantisch! Iedere keer probeer ik daar een ander biertje.

Winkelen

Eens in de twee weken ga ik naar de kapper. Dat is echt een tic geworden sinds ik bij Haircreations by Manon in Almere Stad kom. Het is de eerste kapper die snapt wat ik wil. En als ik in de stad ben, móet er een lekkere dubbel espresso bij IJspressi gedronken worden. Dat is de beste zaak van Almere. Simpel in het concept, maar ze blinken er wel in uit. En als het warm is kan je aansluiten in de rij voor heerlijke ijsjes.

Uitgaan

Bij Poppodium De Meester in Almere Centrum vind je de meest toffe concerten. Ook treden daar veel tribute bands op. De sfeer is altijd goed en je waant je voor een avondje even in een compleet andere wereld! Ook ben ik graag aanwezig bij de jamsessies van Café op 2. Hier treedt het talent van Almere op. Zelf nemen zij instrumenten mee en spelen erop los. Een hele knusse en informele sfeer. Jaarlijks kijk ik altijd uit naar het Almere Haven Festival: een Almeers event wat al jaar-en-dag mijn absolute favoriet is! Drie dagen lekker eten en lokale biertjes proeven… ik heb er nu al zin in.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!