Basil

Ik ben Basil. Ik woon en onderneem in Almere. Ik heb hier mijn een eigen duurzame huis gebouwd. Ik ben componist en Almere is een prachtige omgeving om te werken. Ik heb een eigen studio en ben ook nog vlakbij Amsterdam, waar ik liedjes schrijf met en voor diverse artiesten. Als het ook maar even kan trek ik naar het Almeerderstrand om lekker een rondje te lopen en een kopje koffie te drinken bij Poortdok.

Wonen

Ik ben naar Almere gekomen door de liefde. Een meisje heeft me hier gebracht. Toen ik de plannen voor een kavel aan het water in het Homeruskwartier zag was ik gelijk verkocht. Samen hebben we een duurzaam huis gebouwd in Almere Poort. Mijn huis is opgebouwd uit houtblokken, een soort legoblokken van hout. In de muur is houtstofvezel als isolatie gespoten. Het huis is supergoed geïsoleerd. Als het zonnetje in de kamer schijnt, dan hoef ik de verwarming niet aan te zetten. Zelfs als het vriest, is het binnen ruim 20 graden. Ook zie je zulke toffe initiatieven terug bij andere woningen, omdat iedereen zijn eigen huis hier bouwt. Dat creëert ook een band tussen de bewoners. Ondanks dat Almere groot is voelt het wonen hier heel dorps.

Uitgaan

Het podium BG-22-24 in Almere Haven is een Almeerse broedplaats. Ik ga er regelmatig naar een concert of festival om nieuwe bandjes te checken en voor de gezelligheid. Het mag wel wat drukker worden qua muziek in Almere. Er zijn hier heel ruige bandjes. Een leuk Almeers bandje is ‘De Softies’, dat is mooie Nederlandstalige muziek. In de studio boven BG-22-24 heb ik een tijdje gewerkt toen mijn studio in mijn nieuwe huis nog niet klaar was.

Recreatie

Ik woon op 10 minuten fietsen van Almeerderstrand. Daar ligt mijn eerste kennismaking met Almere. Ik trad er op bij de Libelle zomerweek. Nu ben ik er ook te vinden voor de buitenvoorstellingen van Vis à Vis: echt een unieke beleving! Als ik niet in mijn eigen tuin ben, ga ik naar het water. Een rondje lopen om de ontwikkelingen van Duin te bekijken of lekker terrassen bij Steel Creek. Voor een lekker kop koffie trek ik graag naar Poortdok. Vergeet niet om ook eens hun welbekende Poortdok-Plateau uit te proberen! Oh, en bezoek eens het Kunstkwartier in Almere Haven om de kunstenaars uit eigen stad te ontmoeten. Er worden daar regelmatig exposities gegeven. Wie weet kom je mij daar wel tegen!

Ondernemen

Voor een componist/producer is het hier een prachtige omgeving om te werken. Ik vind het heerlijk om op zo’n rustige plek te werken en vlak bij Amsterdam te zijn. Sommige mensen waarmee ik samenwerk uit Amsterdam begrijpen niet helemaal waarom ik Almere woon. Tot ze hier komen en mijn studio en huis zien. Ze zijn dan diep onder de indruk. Ik spreek regelmatig af met een groep creatieve ondernemers, die zich via de cultuurscout gevonden heeft. We bespreken waar iedereen mee bezig is en helpen elkaar waar het kan. Daarnaast heb ik goed contact met redelijk wat buurt bewoners en dat is iets wat ik voorheen eigenlijk nooit gehad heb.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!