Casper

Ik ben Casper. Ik onderneem in Almere. Met de Natuurwinkel ben ik eigenaar van de eerste biologische winkel van de stad. En Almere is steeds meer een stad waar duurzaamheid belangrijk is. Ik kan er mijn ideeën en wensen verwezenlijken, samen met anderen. Zo ga ik graag naar de Boerenmarkt op de Kemphaan. Bijna elke zaterdag kun je me vinden op deze biologische markt, als klant en verkoper!

Ondernemen

Toen wij in 2011 begonnen, waren we met de Natuurwinkel de eerste biologische winkel in Almere. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voordat de stad klaar voor ons was, maar inmiddels zijn we waar we willen. Onze klanten zijn een afspiegeling van de Almeerse samenleving. Van jong tot oud. Mensen worden steeds bewuster van het belang van goede voeding én van de toegevoegde stoffen aan reguliere voeding. Denk aan E-nummers, allergieën of plofkippen. Ja, het is goed om te zien dat Almere steeds groener wordt. De grote verscheidenheid aan mensen die ik afgelopen jaren heb mogen ontmoeten en met wie ik een passie deel voor eerlijke voeding ben ik erg trots op.

Winkelen

Ik ben geloof ik niet echt een stereotype man. Ik houd namelijk erg veel van winkelen. Ook al wonen mijn vrouw en ik in Huizen, op zaterdag komen we regelmatig shoppen in Almere Stad. Ik wil de Media Markt in, zij gaat altijd voor schoenen en kleding kijken. En natuurlijk hoort er een kop koffie van Mockamore bij met een broodje van Backwerk. Almere Centrum heeft een mooi aanbod van complete winkels en ik vind dat ik er prima kan parkeren.

Vrije tijd

Vaak zijn we bij Stadslandgoed de Kemphaan te vinden om te wandelen, Stichting AAP te bezoeken of een kijkje te nemen bij de koeien op de boerderij. Vooral de biologische markt, de Boerenmarkt, was voor ons een reden om weer een bezoek te brengen aan dit prachtige stuk van Almere. Dit beviel zo goed dat we er nu elke zaterdag staan met onze eigen Natuurwinkelkraam! Samen met alle collega's van de markt maken we hier een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud en zetten we het belang van biologische voeding op de kaart. Iedere zaterdagmorgen is het weer een feest om hier te mogen werken.

Duurzaam

De Natuurwinkel Almere sluit aan bij veel groene evenementen in de stad. Denk aan het Groentesoep Festival, Floriade Festival of aan groene thema’s in de nieuwe bibliotheek. Consumenten, bedrijven en organisaties, Almere is vrij ver op het gebied van duurzaamheid en daar ben ik trots op. Je ziet de belangstelling voor eerlijke en gezonde voeding ook in alle lagen van de bevolking toenemen. Als ondernemer draag ik graag mijn steentje bij. Almere biedt veel potentie voor mij om nog te groeien.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!