Claudia

Ik ben Claudia. Ik woon en werk in Almere. In deze stad geef ik al 18 jaar met veel plezier les als docent Frans en Duits. Sinds kort wonen we in Nobelhorst, waar we met onze eigen zelfbouwkavel aan de slag zijn gegaan. In mijn vrije tijd bezoek ik graag Suburbia op de Kemphaan of ik woon bij Steel Creek met mijn voeten in het zand de laatste zonsondergang bij voordat de week weer begint.

Werken

Ik werk al 16 jaar als docente Frans en Duits aan het ROC van Flevoland. We werden zo groot dat we in Almere nu met twee locaties werken! Het mbo-college in Almere Poort is verfrissend en niet te grootschalig. Ik heb een leuke mix van kids met ieder een andere ambitie in de klas zitten. Op deze school kunnen leerlingen zich specificeren in ondernemerschap, sport en business. Iedereen op school is dolenthousiast en we hebben onderling een goede communicatie, omdat er vanuit het management veel aandacht is voor persoonlijke werkverdeling.

Onderwijs

Onderwijs in Almere is vernieuwend, misschien ook wel een voorbeeld voor andere steden. Het aanbod is breed en kinderen hoeven zich niet druk te maken over lotingen om voor een bepaalde school in aanmerking te komen. Binnen dit brede aanbod vind je allerlei soorten schoolvormen als tweetalig of internationaal onderwijs, technasium en sport. Dit aanbod vind je niet zomaar in iedere stad! Die diversiteit in Almere maakt de leerlingen tenslotte ook flexibel en open-minded. In Almere is daar ruimte voor.

Uitgaan

Mijn puberzoons moesten wel even wennen aan de natuur en rust in Nobelhorst, maar die weten zich inmiddels prima te vermaken. Speeltuinen worden ingeruild voor skateparken en stranden. Ze zijn daarom veel in Almere Centrum te vinden en trekken met mooi weer naar het Almeerderstand. En ik laat het er ook niet bij zitten! Op mijn e-bike ben ik zo op de Kemphaan waar ik graag de voorstellingen van Suburbia bezoek. Compleet met diner vooraf… hoe gaaf is dat! Als ik collega’s écht iets unieks wil laten zien, neem ik ze graag mee. En verrast dat ze dan zijn! Binnenkort wil ik graag ook de architectuurwandeling met hun doen in Almere Centrum. Al die moderne kunst bij elkaar, ze zullen hun ogen uitkijken.

Vrije tijd

Als ik het Almeerderstrand bezoek, ben ik er haast niet meer weg te slaan. De ongedwongen sfeer bij Steel Creek geeft mij een heerlijk vakantiegevoel. Ook bij Poortdok heb je trouwens een prachtig uitzicht op het water! Wat voor mij iets dichterbij zit, is Neighbours Kitchen. Wauw, wat een mooi concept is dat. Echt hart en ziel wordt in de zaak gestoken. Dat proef je gewoon! Hier pauzeer ik graag als ik een ommetje maak in het Almeerderhout. Hier moet je 's avonds wel uitkijken, want dan loop je zo een ree tegen het lijf! En dan is er ook nog zo’n grote zwanenfamilie. Het is hier een gezellige beestenboel.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!