Femke

Ik ben Femke. In 1987 ontmoette ik Almere. In de Bouwmeesterbuurt stond toen nog enkel een rij huizen en een school. Als ik daar aan terugdenk… dat is niet meer met nu te vergelijken! Almere is een stad die door de verschillende wijken altijd dorps aanvoelt. Kinderen kunnen er buitenspelen, daar heb ik echt een goed gevoel bij. En ik? Ik ga lekker een stuk lopen met de hond bij Strandbad Duin. De hond geniet van het lekkere zwemwater en ik drink een wijntje bij Steel Creek.

Wonen

Almere Buiten stond echt nog in de kinderschoenen toen ik hier met mijn ouders kwam wonen. Als kind werd je echt op jezelf aangewezen, omdat er nog niet veel in de buurt te doen was. We bouwden hutten en speelden midden in de bouw. Mijn moeder heeft heel wat broeken weg kunnen gooien als we weer een restje purschuim vonden. Die herinneringen kwamen weer opspelen toen we naar Almere Poort vertrokken. Op dat moment stonden er pas drie huizen in het Homeruskwartier! Toen we een architect vonden, konden we niet wachten om aan de slag te gaan. Op de heipalen schreven we woorden als 'geluk', 'gezond', 'liefde' en 'vriendschap'. Op deze pijlers wilden wij dit huis voor ons en onze kinderen bouwen. Ik vond het heerlijk om alles zelf uit te zoeken en tot in de puntjes uit te werken. Ook ben ik erg tevreden met mijn woonomgeving. Ik heb een leuke groep aan buren en kijk uit op het bos. Wat wil je nog meer?

Onderwijs

Mijn schooltijd op het Echnaton in Almere Stad was echt een geweldige tijd. Daar heb ik veel vrienden aan overgehouden. Het is een school met betrokken leerkrachten die je bij het fietshok weghalen om mee naar de les te komen. Ze willen graag eruit halen wat er in de leerlingen zit. Daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ook de naschoolse activiteiten zijn mij bijgebleven. Ik heb twee jaar cabaret gedaan na school en dat werd begeleid door bekende cabaretiers. Bij het lustrum van de school hebben we onder hun leiding opgetreden in KAF. Toen mijn kinderen naar de middelbare school gingen verbaasde het mij hoeveel keuze er in onderwijs is bijgekomen. Ook het aantal speeltuinen, parken en activiteiten voor kinderen is enorm toegenomen. Ik hoef de stad eigenlijk niet meer uit met mijn gezin! Almere is ook echt een kindvriendelijke stad. Het lijkt wel alsof we de stoplichten, busbanen én fietspaden hebben uitgevonden. Gelukkig maar, want verkeersveiligheid is zeker belangrijk!

Vrije tijd

Betreft stappen ben ik eerlijk gezegd niet helemaal meer up-to-date, maar ik vind Café op 2 in Almere Centrum altijd gezellig! Eens in de zoveel tijd wordt in het Reigersnest "Lust4life"  georganiseerd, een volwassen feestje.. soms verkleed maar altijd lekker gek en creatief. Ook KAF organiseert leuke feesten, wel meestal voor een iets jonger publiek. Met mijn zoon van 10 ga ik naast het Almeerderstrand ook graag naar het Beatrixpark. Daar is een speeltuin, maar ook een gaaf skatepark! Eten doe ik graag in de Havenkom. Daar laat ik mij elke keer opnieuw verrassen door het grote aanbod. Van sushi tot Grieks en van steakhouse tot Mexicaans. 

Werken

Ik werk bij Alex van Keulen Makelaars en Taxateurs in Almere als teammanager. In Almere is echt alles te vinden qua huizen. We beschikken over moderne huizen, met over het algemeen weinig onderhoud door de leeftijd. Houd je van het dorpse gevoel? Kijk naar Almere Haven en Nobelhorst. Wil je dichtbij de actie wonen? Zoek in Almere Stad. Wil je dichtbij Amsterdam blijven? Kom naar Almere Poort. Werk je in Lelystad? Kijk dan eens in de nieuwere wijken van Almere Buiten. Wil je off the grid? Dan is Oosterwold echt iets voor jou!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!