Jalil

Op de buitenplaats in Oosterwold woont Jalil Bekkour met zijn gezin in een zelfbouwwoning. Het gezin waagde een sprong in het diepe en kochten een eigen stuk grond. Inmiddels wonen ze al 3 jaar in een prachtig huis, met een kas in een tuin en een restaurant aan huis. Ze genieten volop van de vrijheid in Oosterwold.

Microboerderij in Oosterwold 

Vanuit Amsterdam verhuisde Jalil met zijn gezin naar Almere. ''Mijn zus was onlangs verhuisd naar Almere Duin en toen Amsterdam ons weinig waar voor ons geld kon bieden, begon ik af en toe naar nieuwbouwprojecten in Almere te kijken. Daarbij viel mijn oog op Oosterwold''. Inmiddels woont het gezin met veel plezier in de Almeerse wijk. ''Het is makkelijk onthaasten op de buitenplaats. Met een kop koffie in de hand naar de zon kijken die verdwijnt achter het kathedralenbos of een gehele dag met de kinderen in de tuin bezig zijn.'' Jalil komt volledig tot rust op zijn microboerderij.

Aan de voorkant hebben we een bessentuin met rondscharrelende kippen en aan de achterkant een schapenweide en daartussen ligt onze moestuin met een groot grasveld waar de kinderen spelen.

Duurzaam restaurant Atelier Feddan

Attelier Feddan is geïnspireerd op een oud Arabisch agrarische meeteenheid en is een duurzaam concept. Dit vormt de link met Oosterwold. In de keuken worden smaken uit Noord-Afrika, West-Azië en Zuid-Europa doormiddel van eigentijdse technieken en jeugdherinneringen samengebracht. De ingrediënten komen uit eigen moestuin en de kas.

Chef’s Table

Het aan huis gebouwde restaurant heeft een Chef’s Table concept. Het restaurant heeft een grote U-vormige bar, waar de gasten kunnen plaatsnemen. Jalil staat in het midden te koken voor alle gasten. 
Het concept is elk weekend op vrijdag en zaterdag geopend voor een beperkt aantal gasten. Alle gasten worden aan het begin van de avond verwacht en laten zich verassen met een overheerlijk 7-gangen diner. Het menu is een weerspiegeling van het seizoen en lokaal te verkrijgen producten. 

Blijven ontdekken

Er is in Oosterwold ook nog voldoende te ontdekken voor Jalil en zijn gezin. ''Laatst vroeg mijn zoontje nog: “Papa, wat is er aan de rechterkant van de buitenplaats?”. Zijn school ligt aan de linkerkant en daar gaan we altijd naar toe. Nu blijkt dat er nog een heel groot weiland rechts ligt en ook een mooi bos. Er is hier nog zoveel te ontdekken!''

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!