Kristel

Ik ben Kristel. Ik woon in Almere. In Almere heb ik de kans gekregen om ook met mijn inkomen een eigen huis te bouwen. Een unieke regeling heeft hiervoor gezorgd. Ook kan ik hier genieten van een centrum waar altijd wel iets te doen is of van de mooie natuurgebieden waar ik graag kom.

Winkelen

Vroeger ging ik veel naar Amsterdam, maar nu hoef ik eigenlijk de stad niet meer uit. In het centrum vind je een leuke combinatie tussen internationale winkelketens zoals Pull & Bear, Zara en Primark en lokale ondernemers die je in de Passage kunt vinden. Daar zitten allerlei verschillende culturen en aparte winkels. De winkel ‘Het Beeldverhaal’ is echt een must-see! Hier kun je kiezen uit coole comics en anime producten. Ook ga ik graag naar de verschillende toko’s, maar ook in andere stadsdelen zijn winkeltjes de moeite waard om eens een bezoek aan te brengen! 

Vrije tijd

Er wordt elk weekend wel wat in Almere Centrum georganiseerd. Dit stadscentrum heeft naast haar mooie architectuur ook veel leuke hotspots te bieden waar je heerlijk kunt eten. Voor de beste sushi ga je bij Ida op terras zitten. Bezoek ook eens Nul36 of Madame Jeanette voor een goede pauze tijdens het shoppen. Ook staat The Black Cockatoo nog op mijn lijstje! Die creatieve en jeugdige sfeer merk je overal in Almere. Ik vind het ook heel mooi om te zien dat Almere open staat voor inbreng en ideeën van haar eigen inwoners. En als je een keer in Almere komt kijken, zul je merken dat deze moderne stad beschikt over moderne architectuur én een mooie natuur. Over goede mixen gesproken. Ik ga overigens graag naar Stadslandgoed De Kemphaan, daar zijn allemaal leuke evenementen en bezoek ik graag de Boerenmarkt. Of ik drink een drankje aan het water, bij Boathouse.

Wonen

Ik woon in mijn eigen gebouwde huis in Almere Poort. Dat hebben we gedaan met de IkbouwbetaalbaarinAlmere-regeling. IbbA is een financiële regeling waarmee wij betaalbaar een eigen huis konden bouwen. En dat is hartstikke leuk! We hebben allebei op de Hogeschool voor Kunsten een opleiding gevolgd, dus wij vonden het heel creatief om ons droomhuis te ontwerpen. Dat doe je trouwens met een bouwbegeleider en dat geeft je helemaal het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Nu geniet ik elke dag van het dorpse gevoel en de diversiteit in cultuur.

Growing Green

Heb je de film ”De Nieuwe Wildernis” gezien? Daar ben ik heel trots op. En echt, het landschap van de Oostvaardersplassen geeft je soms het gevoel alsof je in Afrika bent. Dat is zo ruig en wild. Je moet er echt eens een dagje uit. Bij dit prachtige natuurgebied heb ik wel eens wilde paarden en herten gezien. Ik ben er ook wel eens met collega’s geweest. We hebben geluisterd naar een uitleg over het gebied en naar verhalen over de dieren die er leven. Daarna zijn we met een tractor met aanhangwagens het gebied ingetrokken. Het is een fijne rit, door meren en bossen. Echt een aanrader voor iedereen!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!