Ik ben Kristian. Ik woon en werk in Almere. Dit is de stad waar ik als leerkracht begon en nu als projectleider op het gebied van onderwijsvernieuwing bezig ben. Doordat Almere zo’n jonge stad is biedt het veel kansen op het gebied van onderwijs om nog te ontwikkelen. Als ik een dag vrij ben vind ik ruimte en rust op het water. Voor gezelligheid zoek ik de stad op.

Werken

Vijftien jaar geleden begon ik als leerkracht in het basisonderwijs en nu ben ik werkzaam als projectleider op het gebied van onderwijsvernieuwing met ICT voor de Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe. Ook werk ik voor een innovatief onderwijsbureau. Ik vind het van groot belang dat kinderen onderwijs krijgen dat past bij de huidige samenleving. In deze stad krijg ik overigens de ruimte om innovatief te handelen. Ik kan opbouwen en meedenken en dat is wel kenmerkend voor Almere, vind ik. De mensen zijn hier ondernemend ingesteld. In Almere zijn we ook veel bezig met de toekomst. Wat willen we graag ontwikkelen? Mensen zijn bereid om te veranderen en willen er wat van maken.

Natuur

Als ik niet aan het werk ben, ga ik het liefst het water op. Vanuit de Noorderplassen, waar ik woon, kan ik met mijn boot overal komen. Een rondje Weerwater, door het Beatrixpark of via Almere Haven vaar ik zo naar het prachtige Gooimeer. In mijn buurt kom ik altijd wel bekenden tegen. Soms is het even goed kijken of je ze wel herkent, want de buurtbewoners gaan nog wel eens met een ander bootje het water op. Ik ben echt een trotse bewoner van Almere. Zowel op land als water kom je zo veel groen tegen. Dat verrast mensen van buitenaf enorm. De ruimte hier om mij heen geeft mij rust en nieuwe energie.

Uitgaan

Ik vind het heerlijk om te borrelen bij Boathouse aan de Noorderplassen. Je legt de boot eenvoudig aan de steiger van het restaurant en je kunt zo het terras op. De sfeer met het weidse uitzicht is hier echt prachtig. Maar ook in Almere Centrum is er genoeg te doen. Bij Le Baron op de Grote Markt schuif ik graag aan voor een saté met frites. Bij Anno, dat zit ernaast, ga ik wel eens een avondje uit. Hier komt een breed publiek en er is afwisselende muziek. Een echte parel is de Bergerie, eveneens op de Grote Markt. Het menu, de prijs en de kwaliteit, alles is heerlijk. Mijn geheim is de carpaccio, die springt er echt uit. Als je iets meer richting het treinstation loopt, vind je Loetje. Daar ga je voor hun beroemde biefstuk natuurlijk.

Sporten

Hardlopen kan gemakkelijk vanuit de Noorderplassen. Het is een prachtige locatie, omringd door water en bos. Ik loop dan richting de dijk en kom onderweg Schotse Hooglanders tegen. In de kreek zie ik bevers zwemmen. En dat terwijl ik met de stadsbus binnen zeven minuten midden in het centrum sta! Deze stad biedt niet alleen mij, maar ook kinderen veel ruimte. Overal is aan gedacht. Van veiligheid tot voorzieningen. Echt een stad voor iedereen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!