Laurens

Ik ben Laurens. Ik woon en onderneem in Almere. In deze stad kun je mijn groene vingerafdruk tegenkomen, bijvoorbeeld in vele wijken van Almere, waar we samen met de bewoners voor mooie bloembakken zorgen. Ook in de winkelcentra van Buiten en Haven zijn onze hanging baskets niet meer weg te denken. Als ik niet werk, geniet ik van de natuur samen met onze honden.

Wonen

Bloemen fleuren de wijk op. In steeds meer wijken door de hele stad leveren wij de hanging baskets voor de lantaarnpalen. Vaak in zelfbeheer door de bewoners. Een aantal bewoners geeft de bloemen water en haalt de uitgebloeide koppen weg. Is er iemand op vakantie, dan neemt een andere buurtbewoner de verzorging over. Zo wordt er gezamenlijk een wijk fleurig gehouden. Wij verversen de bakken elk jaar, zodat de buurt vrolijk blijft. 

Ondernemen

We hebben altijd planten geteeld voor de groothandel. Maar sinds 2011 richten we ons direct op de consument. Veel leuker voor ons, omdat we nu rechtstreeks contact met onze klant hebben én omdat we mooiere producten kunnen leveren. Een groothandel kijkt heel zakelijk: hoeveel planten passen er in een vrachtwagen? Wij luisteren naar de consument. Die wil grote planten, die makkelijk groeien. Steeds meer mensen slaan daarom het tuincentrum over en komen rechtstreeks naar onze kwekerij wanneer ze in het voorjaar hun tuintje op gaan knappen. Bezoekers kijken hun ogen uit en vragen om advies over de verzorging van de plantjes. Dan komen ze later met foto’s van hun eigen tuin terug.

Vrije tijd

Weet je wat Almere Buiten zo mooi maakt? Zet één stap buiten en je zit altijd dichtbij het groen. Het wandelen met onze drie honden geeft hun een mooi moment om hun energie kwijt te kunnen, en wij laden er juist van op. Soms nemen we ook onze GPS mee om de nieuwste ‘Geocachers’ te ontdekken. Die zitten vaak op de leukste plekken verstopt, waar je anders nooit zou komen. Sinds kort heb ik ook een drone waarmee je nóg meer van de natuur kunt zien. Daarnaast levert het mooie beelden op van je eigen omgeving. We zoeken uiteraard hier wel de ruimtes op waar mens en dier er geen last van heeft. Gelukkig heeft Almere deze ruimte nog volop!

Ontdekken

Veel mensen weten niet dat Almere een grote verscheidenheid aan kwekers en geteelde producten heeft. Dertig telers met bloemen en planten hebben we hier in Buiten. En steeds meer kassen waar groentes worden verbouwd. Tijdens ‘Kom in de kas’ op de 1e zaterdag van april krijgen nieuwsgierige stadsbewoners en mensen buiten de stad de kans deze 120.000 m² kas te ontdekken. Waar komt dat bosje bloemen of de tros tomaten uit de supermarkt nou eigenlijk vandaan? En welke natuurlijke vijanden zetten we in tegen luizen en andere beestjes? Sommige mensen komen al tien jaar elke keer naar dit evenement. Echt een gratis dagje uit in Almere. Binnenkort de Floriade in 2022, waar tuinbouw Nederland, weer aan de hele wereld kan laten zien wat voor mooie producten er in de kassen en op de landerijen geteeld kan worden.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!