Marc

Ik ben Marc. Ik woon al 38 jaar in Almere, een stad met een eigen karakter. Dichtbij Amsterdam en toch op zichzelf. Ik geniet van de ruimte, het water en het groen. In de zomer stap ik graag op mijn racefiets en ontdek nog iedere keer steeds weer nieuwe plekken in onze stad. Bereid je maar voor, want er is ontzettend veel te zien in Almere! Breng eens een bezoek aan het Upcyclecentrum in Haven dat nu, mede dankzij de Floriade, een groot gebied gaat worden waar mensen mooie dingen maken van oude materialen en ontdek hoe duurzaam je zelf aan de slag kunt!

Onderwijs

Ik vind dat de Almeerse scholen goed presteren en zich staande weten te houden. Scholen groeien in een bepaalde fase heel hard, dat is wel typisch voor het Almeerse onderwijs. Er is een breed onderwijsaanbod, veel scholen hebben een eigen concept, mooi vind ik dat. Het Almeerse onderwijs is continu in ontwikkeling en scholen hebben heel veel ambitie. Het is lastig om te groeien en tegelijkertijd het concept vast te houden. Daar slagen de scholen goed in.

Mijn school, PrO Almere, is daar zeker een voorbeeld van. We zien elke leerling en bieden zo veel mogelijk onderwijs op maat. Fantastisch vind ik het dat ik een dagelijks radioprogramma mag maken in onze studio op PrO Almere. De studio dient echt als podium waarop onze leerlingen zich kunnen presenteren aan de wereld. Muziek is het mooiste bindmiddel dat er is en leerlingen vinden het prachtig om zelf te vertellen over hun plannen, talenten en dingen die ze bezig houden.

Sport

Jaren geleden begon ik met basketbal in de sporthal van Haven. Ontzettend tof om te zien dat mijn eigen kinderen deze sport ook daar later hebben beoefend. Inmiddels ben ik zelf nu coach van Almere Pioneers, meiden U22. Wederom een fantastische ervaring om hun te trainen. Inmiddels hebben we een mooie balans gevonden tussen plezier maken en presteren. Eigenlijk kun je in Almere elke sport beoefenen die je wilt, de faciliteiten zijn erg goed. Als het ook maar even kan kom ik graag bij de Kemphaan met mijn dochter. Zij heeft sinds kort een racefiets. En trots dat ze is! Met haar fiets ik graag over de dijk en door de bossen.

Vrije tijd

Behalve bij mijn eigen school ben ik ook werkzaam bij de Omroep Almere, samen met een vast clubje vrijwilligers. We brengen hier het laatste nieuws over Almere, draaien lekkere muziek en nodigen veel mensen uit om bij Omroep Almere langs te komen. Ik leer hierdoor ook steeds nieuwe Almeerders kennen en voel mij vereerd om hun mooie verhalen te delen. Zo sprak ik laatst met Sebastiaan, de ondernemer van Ruig en Geroest. Hij maakt van gebruikte materialen echt de prachtigste producten. Ook gaat hij de koffiecorner in onze school opnieuw inrichten met gebruikte materialen. Een ruimte krijgt dan echt een karakter en dat vind ik prachtig. Ik heb zoveel lol in die studio. De paar uurtjes radio die we samen maken vliegen altijd voorbij. Ik leer hierdoor veel nieuwe kanten van de stad.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!