Maria

Ik ben Maria. Ik woon al sinds 1980 in Almere. Dat is een hele tijd, maar ik heb mij er geen moment verveeld! Ik heb de stad zien groeien en dat Almere een mooie stad is, laat ik nu zien aan de bezoekers van onze bed & breakfast in Almere Haven. Want voor iedereen, voor iedere leeftijd, is wel wat te doen hier.

Ondernemen

Wat doe je als je een groot en bijzonder huis heb in een stad waar veel meer te zien is dan menigeen denkt? Juist, dan begin je een bed & breakfast! Al jaren ontvangen wij bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld in onze wijk De Grienden, Almere Haven. Eigenlijk zijn we daar redelijk nuchter ingestapt, we zien wel of het een succesformule zal worden. Tot ons plezier zijn we nu elke zomer compleet volgeboekt! We hebben nu bezoekers gehad uit 31 verschillende landen. Veel toeristen komen ook voor de sportevenementen, zoals Challenge Almere waar je de triathlon kunt doen. Ik weet nog goed onze eerste bezoekers te herinneren, een stel uit de Achterhoek. Toen we hun meenamen in onze enthousiasme over onze jonge stad waren ze zo verrast dat ze in plaats van één nachtje een hele week zijn gebleven!

Recreatie

Recreëren in Almere? Dat kan echt overal. In elke wijk is van alles te vinden en er wordt veel georganiseerd zoals de architectuurwandeling, veel theatervoorstellingen en festivals. Ik adviseer mijn bezoekers om naar het stadscentrum te gaan. Veel gebouwen zijn ontworpen door internationale architecten. Al die moderne kunst op één vierkante kilometer, het is wat! Ook de combinatie met de natuur vind ik zo leuk. Mijn bezoekers nemen lekker de fiets richting de Noorderplassen, het windmolenpark bij de dijk of naar Stadslandgoed de Kemphaan. Kijk, ik ren geen marathon, maar een rondje hardlopen richting de bossen van de Kemphaan geeft mij erg veel voldoening en plezier. Persoonlijk fiets ik ook graag in de nieuwe wijken, eens kijken wat voor huizen er gebouwd worden in Duin of Nobelhorst. Vooral Almere Duin vind ik echt typisch iets voor Almere. Als we iets niet hebben, dan maken we dat toch gewoon?! Hebben mensen duinen nodig, dan maken we duinen.

Wonen

Wij wonen nu al 39 jaar in deze stad. Dus bijna vanaf het begin. De ‘doe mentaliteit’ vind ik erg prettig. Vooral in het begin wilden we allemaal deel uitmaken van een stad die zichzelf nog moest uitvinden. We wilden in Almere gaan voor een mooie en groene woonomgeving met veel natuur en frisse lucht. Weet je, alles in Almere kan opnieuw worden vormgegeven en opnieuw worden uitgedacht. Ik vind het fijn dat hier de ruimte is om dingen op een andere manier proberen aan te pakken. Kijk eens wat Vis à Vis met de ruimte bij het Almeerderstrand heeft gedaan! Deze unieke buitentheatervoorstellingen trekken veel publiek van buitenaf. En gelijk hebben ze, want wat een spectaculaire optredens zijn dat! Ook theatergezelschap Suburbia maakt er altijd een groot feest van. Bij hun zomervoorstelling kun je dan vooraf compleet in thema nog gaan dineren. Je bent heerlijk buiten, maar toch kun je overdekt van de voorstelling dan genieten.

Growing Green

Wonen in Almere betekent dat je overal dichtbij de bossen bent. Ook de wijken zijn hier groen. Daarom vind ik dat de Floriade heel goed bij Almere past. Het is dé manier om te laten zien hoe wonen, werken en groen elkaar verbinden en versterken. Ik vind de Kemphaan een prachtig stadslandgoed waar het groene gevoel overheerst en natuurlijk, de Oostvaardersplassen vind ik ook heel mooi. Mijn man schaatst elke winter graag op de Oostvaardersplassen. En wandel of rijd eens over de dijken, daar kun je pas goed zien hoe mooi het hier is.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!