Martijn

Ik ben Martijn. Almere is echt mijn stad, waar ik zelf nu ook veel mag waarmaken. Ik ben opgegroeid en volwassen geworden, net zoals Almere. Almere is echt een stad van ondernemers. Ook ik heb hier mijn eigen bedrijf. In mijn vrije tijd vind je mij in de Noorderplassen waar ik wel de hele dag kan genieten van het uitzicht op het water. Daarnaast ben ik ook in het centrum te vinden.

Werken

Bij het starten van mijn communicatiebureau voor online marketing, field marketing en branding in 2005, was ik op zoek naar een mooie naam. Ik wist in ieder geval dat ik de naam Almere wilde gebruiken, want ik ben gek op deze stad. Dat vond ik een mooie combi. Het leek mij ontzettend tof om als bedrijf mee te groeien met de stad. En daarom is het MediaMere geworden. Dat vond ik wel een leuke woordspeling en laat zien dat ik trots ben op mijn eigen stad.

Wonen

Mijn ouders zijn hier komen wonen. Ik ben geboren in Amsterdam omdat hier toen nog geen ziekenhuis was, maar ik heb mijn hele leven hier doorgebracht en ben een échte Almeerder. Mijn ouders kregen na 25 jaar heimwee en zijn weer terug naar Drenthe gegaan. Ik ben hier gebleven, want ik vind Almere een hele vette stad. Ik heb hier alles. Bovendien is Almere een serieuze stad geworden en groeit nog steeds. Daar wil ik bij zijn. De stad is zeker nog niet uitgegroeid. Alhoewel ik met het bedrijf nu buiten Almere vrij actief ben, zal ik altijd verbonden blijven aan Almere. Duik ook gerust eens het water op. Kevin, jawel onze eigen Waterburgemeester, maakt iedereen enthousiast en kunt je alles vertellen over dit gevarieerd stukje natuur van Almere. Noorderplassen, het Weerwater en de Leeghwaterplas zijn bij mij favoriet.

Ondernemen

Samenwerken. Ik denk wel dat dat het gevoel van de Almeerders en van onze stad beschrijft. De drang om samen verder te komen is groot, men denkt aan elkaar. Almere wordt meer en meer een echte ondernemersstad, waarbij ondernemers meedenken met de klant en samen bouwen aan de stad. Wanneer je zelf in Almere zou ondernemen, merk je echt dat iedereen wel echt van het aanpakken is. Kansen worden gezien en gelijk benut. Ik ben nu lid van de Floriade Business Club. Zij organiseren regelmatig netwerkbijeenkomsten gekoppeld aan activiteiten. Onlangs mocht ik ook de fotografie doen voor het NK Kersenpit Spugen in de stad bij het Floriade Festival. Daar zal het ook niet bij blijven, want ik weet dat Floriade nog veel meer kansen gaat bieden voor de lokale ondernemers. Ontzettend gaaf toch, zo’n samenwerking?

Daarnaast ben ik ook trotse Tafelaar bij de Tafelronde 155 Almere. De Tafelronde 155 Almere is een serviceclub. Wij helpen graag anderen en dragen hiermee ons steentje bij aan de maatschappij.

Uitgaan

Almere Centrum is supermodern. Dat hoort bij Almere. Veel mensen moesten daaraan wennen, maar je kunt in Almere niet een oud grachtenpand neerzetten. Dat hoort hier niet, dat zou hier niet passen. Almere moet nieuw en modern zijn. Ik vind dat heel vet. Het is de toekomst. Het gebied wordt steeds levendiger, met leuke terrassen en restaurants op het Belfort. Mij zul je snel vinden bij Woodstone en Hudson. Met mooi weer moet je wel een beetje vroeg zijn, want dan lopen de terrassen echt vol. Voor een mooi terras met uitzicht op het water trek ik graag naar brasserie Bakboord of Bij Brons. Ik kan hier wel eindeloos turen naar de mooie bootjes die voorbij komen. Stiekem ben ik weer aan het kijken naar een nieuwe boot, want het blijft altijd dagen om weer lekker te gaan varen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!