Martijn

Ik ben Martijn en ik woon in Almere Poort. Een aantal jaar geleden hebben wij ons eigen huis mogen laten bouwen. Heel gezellig, met zo’n gemeenschappelijke moestuin. In mijn vrije tijd spendeer ik graag tijd met mijn kinderen op de Kemphaan of maken we een rondje op het Almeerderstrand.

Wonen

Het eerste IBBA project, ja daar hebben wij aan meegedaan. Met deze startersregeling konden wij zelf ons huis bouwen in het leukste stukje van Almere: Poort. Elke week hadden we overleg met de bouwvakkers. Ik wist niet dat ik uit zo veel mogelijkheden kon kiezen! Na heel wat brainstormen zijn we meer dan tevreden met onze woning. Het was intensief, maar ont-zet-tend leuk om te doen! Iedereen geeft aan dat Poort al ver ontwikkeld is, maar dat vinden wij niet. Almere Poort biedt nog veel ruimte voor zowel ondernemers als bewoners om er nog meer gezelligheid in te brengen. Die gemoedelijke sfeer beleef ik nu op de zaterdagmarkt. Heerlijk dorps, daar hou ik wel van. We hebben een kaas-, vis- en eigen groenteboer. Met de kids gaan we kijken bij de Schapenpraatjes of we doen mee aan activiteiten van Strandlab.

Werken

Ik heb mijn eigen onderneming: Total Sound Reinforcement Audio Visueel. Op evenementen wordt ‘beleving’ steeds belangrijker. Daarom werken wij veel en nauw samen met andere bedrijven in de evenementenbranche. Het liefst kiezen we voor Almeerse bedrijven, omdat dan de lijnen kort zijn. Alle Almeerse ondernemers weten hoe het contact met elkaar onderhouden moet worden. Met Total Sound Reinforcement Audio Visueel zijn wij lid van De Ronde Tafel, die ingaat tegen de eenzaamheid onder de Almeerse bewoners. Ik vind het belangrijk dat mijn bedrijf een warm netwerk draagt. En dat werd ook door anderen gezien, want ik ben ondernemer van het jaar geworden! De ondernemers in Almere gunnen het elkaar en ik merk dat je op elkaar kunt rekenen en bouwen door het vertrouwen in elkaar. Niets voor niets is Almere tenslotte in 2019 uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste stad van Nederland!

Ondernemen

TSR AV verhuurt, verkoopt en installeert geluid- en videoapparatuur. Onze installaties vind je onder andere terug in de nieuwe bibliotheek en Poppodium De Meester. We focussen ons op de regio en daarom bezoeken wij regelmatig Almeerse netwerkbijeenkomsten. Daardoor hebben we wat leuke opdracht erbij gekregen. Zo worden we ingezet op het Almere Haven Festival, Bevrijdingsdag en zijn we actief bij de Challenge Almere, waar de triathlon wordt gehouden. Ik vind er samenwerkingspartners en versterk er mijn netwerk. In de Almeerse zakenwereld kent iedereen elkaar. Daarom is het belangrijk regelmatig je gezicht te laten zien. En het is gewoon gezellig natuurlijk!

Vrije tijd

We wonen in een heel actief buurtje. Eens in de zoveel tijd werken we met de buren aan het hofje waarin we allerlei eetbare planten hebben staan. Appelbomen, frambozenstruiken, aardbeien… Behalve tuinieren doen we ook andere leuke dingen samen. Met Halloween hebben we een gezellig avondje met de buren rondom een groot kampvuur en tijdens Kerst zetten we onze eigen kerstboom op in het buurttuintje. We zijn allemaal zelfvoorzienend, maar hebben eigen grond waar we zelf mogen bepalen wat we daarmee doen. Prachtig om te zien hoe er met een flinke dosis enthousiasme van alles wordt gedaan om dit stuk grond creatief vorm te geven. Zo heeft één van de buren wel eens het veldje onder water gezet zodat de kinderen er 's winters op konden schaatsen! In de zomer rooien we onze eigen aardappelen en maken we er patat van. Waarom zou je moeten kiezen tussen een goede buur en een verre vriend?

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!