Mikel

Ondernemen

Oorspronkelijk kom ik uit ‘t Gooi. Als kind was ik vaak bij mijn oom, van Keurslagerij Pouw, te vinden in de winkel in Almere. Wat mij iedere keer weer verbaasde was hoe snel de stad Almere zich uitbreidde. Niet heel gek dat ik jaren later ook ervoor koos om vanuit Amsterdam naar Almere te verhuizen. Waar veel steden al zijn ‘volgebouwd’, is er in Almere nog volop ruimte. De mogelijkheden zijn enorm. Als slager kijk ik ook naar het agrarisch gebied, dat in deze omgeving van wereldniveau is.

Dat sluit zeker bij mijn bedrijf 'Nice to Meat' aan. Als je Almere binnenkomt vanuit Amsterdam, is dat het eerste bedrijf wat je tegenkomt. Je weet wel, dat gebouw met die koe op de zijkant! De logistieke ligging maakt het goed te doen voor onze logistiek en klanten. In de toekomst hoop ik dat het bedrijventerrein van Almere Poort zal uitbreiden naar een soort van Silicon Valley waar streekproducten worden geproduceerd en door Flevolanders wordt aangeboden.

Werk

Nice to Meat staat voor een slager waar diverse mogelijkheden qua producten zijn, een hoog  kennisniveau heeft en aantrekkelijk is voor inkopers die kwaliteit willen verkopen. Op kwaliteit en diversiteit proberen we ons zelf te onderscheiden in de markt. Waar de menigte rechts gaat gaan wij vaak links en zijn bereidt om risico’s te nemen. Zo waren wij het eerste slagersbedrijf in Europa die het luxe Amerikaanse en Japanse Wagyu importeerde. Dit doen we al sinds 1995. Naast horeca richten we ons ook op de particuliere markt. Je kunt zelf je vlees via onze website bestellen en wordt het de volgende dag thuisbezorgd!

Onderwijs

Vanuit het hele land komen chef-koks naar ons bedrijf Nice to Meat om hun kennis over rund- en varkensvlees aan te scherpen. Niemand minder dan topslager Piet van den Berg verzorgt deze clinics. In onze inpandige mini-slagerij laat hij onder andere zien hoe je  een rund uitbeent, geeft hij uitleg over de spierstructuur van het vlees en laat hij het verschil in eetervaring proeven van vlees dat met de draad mee, of juist óp de draad is gesneden.

Uitgaan

Almere heeft een bruisend horeca-aanbod. Dat is in de afgelopen jaren wel te zien aan het aantal restaurants dat is toegenomen. Eet je bij Loetje, dan proef je de lekkerste biefstukken! Ben je wel eens bij Brasserie Bakboord geweest? Die staat dit jaar in de LEKKER500 beste restaurants van Nederland. Oh, en in Almere Haven moet je echt eens langs Steak at the Lake. Ik heb altijd het gevoel dat ik hier op vakantie ben. Hier kan je echt genieten van een lekkere bavette of côte de boeuf!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!