Muriël

Ik ben Muriël. Ik woon en onderneem in Almere. Voor mij betekent wonen in Almere vooral wonen in een grote stad en midden in het groen. En juist door die natuur kan ik hier sporten. Ik ben een hardloper en schaatser en daar is hier zoveel ruimte voor. Wil je weten hoe je Almere kan leren kennen door de ogen van een local? Bezoek dan eens mijn pagina 'Pareltjes van' of ga eens kijken bij Suburbia. Wedden dat jij verrast wordt?

Wonen

In Almere wonen is wonen in een grote stad én midden in de natuur. Pak eens de fiets en je zult zelf zien dat elke wijk totaal anders is. Neem maar eens een kijkje in het stoere Almere Poort en bezoek eens Oosterwold waar je veel duurzame woningen tegenkomt en iedereen zelfstandig zelfs de leidingen aanlegt! Inmiddels weet Almere echt een identiteit te ontwikkelen. De stad breidt uit, maar weet het groen te behouden. Vanaf 1995 mag ik als trotse inwoner Almere al meemaken. Deze moderne stad trekt een enorm breed publiek. Ik heb ook veel vrienden die hier allemaal naar toe willen verhuizen. En weet je, iedereen is welkom. Ik weet zeker dat mensen zich snel thuis zullen voelen in Almere!

Vrije tijd

Heb ik geen zin om thuis te werken, dan pak ik de fiets en trek ik lekker de stad in. Het Nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek geeft mij rust, maar ook ruimte om nieuwe gezichten te ontmoeten en inspiratie op te doen. Wist je trouwens dat de nieuwe bibliotheek in Almere Stad ook een filmhuis heeft? Dan kun je gewoon met je thee binnenwandelen en aanschuiven voor een goede documentaire, bijvoorbeeld. Naast werk ben ik ook druk bezig met mijn eigen project ‘Pareltjes van’. Dit is een platform waar ik samen met vriendin en collega Margot unieke adresjes deel in Almere.

Sport

Pak eens de fiets, en je bent zo in een andere wereld! Als ik niet een te volle agenda hebt, fiets ik graag langs de natuurcamping op de Kemphaan of bewonder ik de nieuwe wijken van Nobelhorst. Ik pauzeer dan even bij Neighbours Kitchen. Even doortrappen en je zit daarna in Oosterwold. In mijn eigen buurt zoek ik graag Paul’s IJs op, echt een aanwinst voor Almere Buiten.

In mijn vrije tijd maak ik ook mijn hoofd leeg met hardlopen en schaatsen. Als ik hardloop geniet ik van de natuur bij de Oostvaardersplassen. En als er natuurijs ligt, dan weet je oprecht niet wat je ziet! Zo mooi is dat. Normaal zijn beperkte delen van het water geopend voor recreanten, maar als er ijs ligt, mag je op plekken komen waar je anders niet mag of kunt komen. Er liggen grote lappen ijs, je kunt echt een grote tocht maken. Het lijkt hier dan bijna Friesland.

Ondernemen

Netwerken wordt beter en beter in Almere. De lijnen zijn kort en je verbindt sneller wanneer je open staat om hier ook te netwerken. Ik ben vanuit mijn professionele achtergrond met Projectmanagement nu zelf bezig als ondernemer. Ik ben als freelancer bezig met een circulair project voor CityLab en werk ook mee aan het jaarlijkse Groentesoep festival! Ik ben eigenlijk altijd al echt een fan van cultuur geweest. Een echte aanrader is dan ook Suburbia, een Almeers theatergezelschap met jaarlijks prachtige openluchttheatervoorstellingen. Zo leuk, dat ik zelf al een paar jaar als vrijwilliger werk voor Vis à Vis. Wie weet kom je me daar eens tegen!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!